Чувени Нил Роџерс на отварању фестивала „Си денс“

Један од највећих продуцената свих времена, Нил Роџерс наступиће уз пратњу своје легендарне групе „Шик“ на спектакуларном отварању овогодишњег јубиларног, петог издања фестивала „Си денс“, у четвртак 30. августа.

Легендарни композитор и музичар који је значајно утицао на токове развоја популарне музике, заслужан је за неке од ванвременских хитова и албума за светске звезде као што су Дејвид Боуви, Мадона, Ерик Клептон, Роберт Плант, Џорџ Мајкл, Брајан Фери, групе „Дјуран дјуран“, „Б-52с“, „Инексес“ (INXS), „Дафт панк“и многе друге.

За сарадњу са њим борили су се и гиганти као што су Мик Џегер и Мајкл Џексон , а диско ера не би била иста без капиталних плесних химни његове групе Шик, али и хитова за „Систер Слеџ“ и Дајану Рос, док се његова чувена песма Good Times сматра самим извориштем хип-хоп музике.

Када се саберу, све песме које је радио премашују 500 милиона продатих албума и преко 75 милиона синглова.

Роџерс доказује своју савременост и чињеницу да је највећи визионар ког је плесна музика икад имала, тиме што стоји иза суперпопуларне нумере Get Lucky, можда и највећег летњег хита ове деценије!

На листи његових млађих сарадника уписали су се и Лејди Гага, Давид Гета, Авићи, Фарел Вилијамс, Кајли Миног, Питбул, Сигала, Дисклоужер и Сам Смит, док ће са „Шик“ објавити нови албум It's About Time у септембру ове године, чије ће песме премијерно чути публика на фестивалу „Си денс“!

Да ће наступ поред тиркизног Јадрана да буде прави спектакл, најбоље говори податак да је Би-Би-Си прогласио Роџерса и „Шик“ за једно од најбољих концертних извођења у 2017, док су овај фуриозни састав и фестивалски гиганти „Гластонбери“ и „Коачела“ уврстили прошле године међу своје најуспешније наступе по оцени медија и публике.

Још увек се препричава и спектакуларно отварање „Егзита“ 2013. када су се на крцатој главној бини хорски певали хитови Let's Dance, Get Lucky, Le Freak, We Are Family, Notorious, Lost in Music, Like a Virgin, Upside Down и бројни други чије мелодије дословно је свако чуо, а да ни не зна да их све повезује једно име - Нил Роџерс!

Зато је овај музички геније уврштен и у Кућу славних рокенрола, али и Денс кућу славних, Греми кућу славних, а председава и Кућом славних музичких аутора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи