Нова сезона „Мjузиколоџи Баркафе сешнс“ у знаку броја три: Трећа сезона у чак три земље!

Трећа сезона „Мjузиколоџи Баркафе сешнс“ почиње лепим вестима – серијал концерата који негује квалитетне музичке догађаје у интимној атмосфери, поред Београда и Љубљане, добиће своје издање и у Загребу, а карте за концерте већ су у продаји. Најављени наступи Мариja Бjондиjа, бендa „Ноувер“ и Кезаје Џоунса у сва три града.

Своју мисију да помогне и подржи развој културе, не само у Србији, већ и у читавом региону, „Баркафе“ ће наставити и у новој сезони, као генерални партнер фестивала.

На првом концерту серијала, који ће обухватити све три земље, наступиће омиљени италијански певач дубоког баршунастог гласа, Марио Бјонди. Он ће почетком октобра наступити прво у Београду, док ће 6. октобра одржати концерт у Загребу, а 7. у Љубљани.

Бјонди ће на овим концертима, осим својих старих хитова, премијерно представити и песме са новог албума Brasil, који ће нас својим егзотичним босанова призвуком пренети преко океана.

Први пут у Љубљани, 3. новембра и 4. новембра у Београду, наступиће амерички састав „Ноувер“ (Knower).

Ова „Jутјуб сензација“ је сатиричним текстовима, који се врло често дотичу политике и модерног живота, плесним ритмовима и интересантним хармонијама, освојила милионе слушалаца и прегледа на мрежама.

Њихови живи наступи имају репутацију журке која се не сме пропустити, како због сјајне свирке, тако и изузетно енергичног наступа и живописног стајлинга.

Кезаја Џоунс, иако чест гост у Београду, крајем новембра ће представити и песме које ће се наћи на његовом новом албуму, док ће у Загребу и Љубљани наступити по први пут, 1. и 2. децембра.

Творац блуфанк музичког правца и импресивни гитариста и певач, подсетиће зашто су његови концерти доживљај коме се изнова враћамо, када га први пут доживимо.

Карте за све концерте у Београду су у продаји од 30. јула и могу се пронаћи на свим продајним местима „Евентима“ и „ДД тикетс“, као и онлајн путем ових сервиса. 

О фестивалу

„Мјузиколоџи Баркафе сешнс“ (Musicology Barcaffe Sessions) представља нови концепт концертно-фестивалског искуства, на коме посетиоци концерта имају прилику да уживају у интимним клупским наступима великих светских џез, блуез, фанк, р'н'б звезда, које обично наступају у већим просторима.

На овај начин се задржава тај интимни тренутак, контакт између извођача и публике, који се губи у великим халама и фестивалима, док се љубитељима квалитетног звука нуди нешто што у региону до сада нису могли да искусе.

Изузетно успешна прва сезона концертног серијала 2016-2017, коју су обележили распродати и виртуозни концерти, посебна, интимна атмосфера, као и дружење публике и музичких звезда након концерата, направила је велики одјек како у Србији, тако и у читавом региону.

Овакве реакције допринеле су томе да се „Мјузиколоџи Баркафе сешнс“ у другој сезони прошири на Словенију, а од ове године и на Загреб.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи