„Кербер“, „Влада Џет бенд“ и „Резервни план“ на јубиларном „Екс-Ју рок фесту“ у Старчеву

Хард рок састав „Кербер“, „Влада Џет бенд“, „Веселе осамдесете“, „Резервни план“ и други наступиће на јубиларном 10. „Екс-Ју рок фесту“, који ће бити одржан 11. и 12. августа у Старчеву код Панчева, уз бесплатан улаз за посетиоце, најавили су данас из промотерске куће „Лонг плеј“.

Прве вечери, у суботу 11. августа, свира један од пионира домаћег рока, легендарни басиста Влада Јанковић Џет са својим бендом.

„Сарађивао сам са овом манифестацијом као водитељ, а сада коначно да доведем свој бенд да свира. Имамо појачање у бенду, Борка Митића, гитаристу који је петнаестак година свирао у Канади. Он је Сатријани врста гитаристе, али сам га 'припитомио' да свира код мене. Дечко стварно одлично свира гитару“, истиче Влада Џет.

Легендарни састав „Кербер“, власник хитова Мезимац, Ратне игре, Хајде да се волимо и Мама, тата, главне су звезде друге вечери фестивала у Старчеву 12. августа, када наступају и група „Резервни план“, који иза себе има деби албум Види шта ћу ти рећи... (2014), као и састав који свира Екс-Ју рок хитове, „Веселе осамдесете“.

„Кербер ће стварно бити почаствован публиком која ће бити у Старчеву, јер очекујемо да је едукована. Можете очекивати бенд који је потпуно усвиран, усвиранији неко кад смо били млађи. Мој је став да животно искуство мора кроз музику да изађе у нешто много веће него што је пука забава. Комплетни смо, једва чекамо да се видимо“, поручује певач „Кербера“ Горан Шепа-Гале.

Представник организатора из Месне заједнице Старчева Петар Андрејић истиче да су за „десет година „Екс-Ју рок феста“ наступила у Старчеву нека од највећих имена“ регионалне сцене, као што су „Бајага и Инструктори“, „Рибља чорба“, „Плави оркестар“, „Партибрејкерс“, „Атомско склониште“, „Ван Гог“, „Психомодо поп“, „Пекиншка патка“, „Гоблини“, „Хладно пиво“, „Ритам нереда“, „Мајке“, „Бабе“, Нено Белан...

Банатско место Старчево има дугу и богату рокенрол традицију, документовану књигом „Рокери из неолита“ (2008) Дарка Јешића, који најављује њено ново, допуњено издање.

Први рок звуци уживо чули су у овде већ 1966. године, али је значајније бављење роком кренуло 1968. са групом „Блади флеш“, а наставило се седамдесетих са Оркестром Дома културе и бендом „Судар“ (који је замало стигао до сингла за ПГП РТБ).  

Обе вечери програм почиње од 21 ч, а фестивал је подржао град Панчево.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи