Петер Бенце коначно у Београду!

Нови светски феномен – млади мађарски пијаниста Пeтер Бенце који фантастично меша класичну и поп музику, стиже у Србију! Наступиће у Комбанк дворани 30. октобра 2018. године, карте од данас у продаји.

Петер Бенце коначно у Београду! Петер Бенце коначно у Београду!

Петер Бенце је млади мађарски пијаниста, композитор и продуцент рођен 1991. године.

Као чудо од детета, почиње да свира клавир са две године. Са само седам година је примљен у академију „Франц Лист“ у Мађарској, када је написао и своју прву композицију под утицајем Моцарта и Шопена.

Само четири године касније објављује свој први соло албум са ауторским композицијама, а 2004. године осваја трећу награду на такмичењу "Gyorgy Ferenczy International Piano Contest" а четири године касније објављује свој други албум Nightfall.

Године 2015. постао је познат широм света захваљујући изванредној обради песме Bad Мајкла Џексона, којом је успео да пређе границе класичне и поп музике. Његови видео-клипови имају преко 300 милиона прегледа.

Његов најновији видео-снимак издат је у мају ове године, песма Africa групе „Тото“, за само два месеца имао је преко два и по милиона прегледа.

Добитник је многобројних награда, а био је уписан као рекордер и у Гинисову књигу рекорда од јануара 2012. до јуна 2017. године у категорији „Највећи број удара по диркама клавира у минуту“.

Овај млади уметник се истиче по томе што је успео да сруши границе између класичне и поп музике захваљујучи свом веома експресивном и савременом стилу, чиме је успео да подигне свирање клавира на сасвим нови ниво и истовремено инспирише младе генерације музичара и заљубљеника у музику широм света.

Његов концерт у Београду представља јединствену прилику за публику да ужива у таленту мађарског музичара.

Улазнице за концерт по ценама од 2.300 динара у продаји су од данас на продајним местима „Евентима“ и на благајни Комбанк дворане.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи