„Мамбо старс“ на 53. смотри „Мермер и звуци“

Културно лето у Аранђеловцу у знаку је 53. смотре уметности „Мермер и звуци“. Богат програм у јулу, затворио је наступ ансамбла „Мамбо старс“, састављен претежно од професионалних музичара, чланова Биг бенда РТС-а.

Узбудљива пловодба океаном филмске музике. Деветочлана посада „Мамбо старса“ на сентиментално путовање кренула је из 1911, са „Александер регтајм бендом“...

Уследиле су нежне и разигране ноте, из филмова који су обележили светску и домаћу  кинематографију.

„Негде смо узели познатије композиције из мање познатих филмова. А, негде смо баш узели хитове, тако да мало буде и свинга и самбе и босанове, мало рока и свега помало“, објашњава Тихомир Јакшић, члан „Мамбо старс“.

Атрактиван програм врхунских музичара, покренуо је и бројну публуку, жељну квалитетне музике.

А Аранђеловац и „Мамбо старси“, стари су знанци. Ово је њихов трећи наступ у оквиру смотре „Мермер и звуци“, која у себи прожима све врсте уметности.

„Смотра обухвата три облика културно-уметничког деловања. То су два међународна симпозијума: симпозијум 'Бели венчац и свет керамике', и богат сценски програм који обухвата позоришне представе, ликовно  и књижевно стваралаштво и, наравно, концерте“, истиче Катарина Перовић, директор Смотре „Мермер и звуци“.

Та јединствена синтеза привукла је до сада више хиљада културних посленика са свих континената у Аранђеловац. Високи уметнички стандарди, одржали су ову јединствену смотру на Балкану.

Пре пола века, овде су се први пут огласиле фанфаре, најављујући сусрет мермера са звуком. Ванвременске ноте, овде на отвореној сцени, обасјале су још једну ноћ под Букуљом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи