Завршен је још један „Мјузиколоџи“ фестивал

Друга сезона концертног серијала „Мјузиколоџи Баркафе сешонс“ затворена је егзотичним концертом групе „Боканте“ на Калемегдану.

Мајкл Лиг, заносна певачица Малика и осам музичара са чак пет континената синоћ су одличним ритмом разиграли београдску публику међу зидинама старе тврђаве.

Предгрупа овом концерту био је бенд младих српских музичара „Епифани, предвођен басистом Пером Крстајићем, који је недавно дипломирао на чувеном музичком колеџу Беркли.

Оснивач бенда „Боканте“, Мајкл Лиг који је такође басиста, у току свог концерта поздравио је ове младе музичаре и захвалио им се на фантастичном наступу.

Ово вече је на најбољи начин заокружило још једну сезону „Мјузиколоџи“ концерта који су настали са идејом да се публика у интимној атмосфери упозна са светским музичарима.

„И ове године смо успели у томе да Београд буде једна од дестинација у турнејама врсних светских музичара“, закључио је директор фестивала Миша Релић.

Додао је да не жели да пројекат „Мјузиколоџи“ постане већи, већ искључиво да из године у годину буде све бољи и да неће одустати од квалитетне музике.

Да подсетимо, последњи серијал концерата обогатили су наступи изванредних светских музичара – „Инкогнито“, „Берхофт“, „Роберт Гласпер трио“, „Џезанова лајв“ и Паула Ронделф, Бојан Зулфикарпашић, „Модерн тајмс квартет“, док су у летњој сезони у последњих месец дана наступали шветски бенд "Koop Oscar Orchestra" и ар енд би и соул дива Енџи Стоун.

Релић је најавио још један серијал концерата, у чак три земље, са великим музичким именима која ће бити званично објављена почетком следећег месеца.

Прошлогодишњи успех овог фестивала је допринео томе да се „Мјузиколоџи“ покрене и у Словенији, а сада је и званично потврђено да ће у наредним месецима започети и његово хрватско издање концертима у Загребу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи