Чланице „Бистрика“ освојиле награду у Румунији

Јулијана Радовановић, Ана Грујић, Јелена Дражевић и Мила Филиповић, чланице вокалне радионице „Бистрик“  освојиле су специјално признање под називом "Premium pentru Popularitate" на 12. фестивалу „Љубавне песме дуж Дунава“ у румунском граду Браила.

Овај фестивал који окупља младе извођаче из подунавских земаља био је одржан од 24. до 26. јула.

Вођене искуством и знањем Биље Крстић која је са својим „Бистриком“ дуги низ година присутна и на домаћој, али и међународној музичкој сцени, наше представнице су извеле две песме: Кад сам била девојана и Здравица за које је аранжмане написао наш познати етномузиколог Димитрије Микан Обрадовић.

Публика је топло поздравила талентоване девојке у прелепим градским ношњама са Космета. Без пратње оркестра, Јулијана, Јелена, Мила и Ана отпевале су изворну песму са Косова Кад сам била девојана, а ауторску песму Димитрија Микана Обрадовића Здравица уз пратњу најбољег румунског оркестра лаутара.

Публику је одушевила и кореографија припремљена за овај наступ.

Жири је то све заједно препознао и доделио награду која би у слободном преводу могла да се тумачи као „признање за аутентичан наступ“.

Представнице вокалне радионице „Бистрик“ већ трећи пут „освајају“ публику у Браили, али и стручни жири еминентних етномузиколога. Прошле године девојке су уз подршку своје менторке Биље Крстић, освојиле треће место, док су пре четири године сестре Милица и Драгана Виденовић из Лесковца биле друге.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи