„Скорпионси“: Време је за нови „ветар промене“

Славни немачки бенд „Скорпионс“ сутра ће први пут наступити у Србији. Уочи концерта поручују да им је драго што су коначно дошли те да су у одличној форми и да публика може да очекује екстремно добар концерт. Спектакл почиње у 21 сат, а врата београдске Штарк арене ће за публику бити отворена већ у 18.30. Предгрупа чувеном немачком бенду, биће „Дивље јагоде“.

„Скорпионси“: Време је за нови „ветар промене“ „Скорпионси“: Време је за нови „ветар промене“

„Много бендова нам је рекло да је у Србији супер и чудили су се зашто још увек нисмо свирали. Србија је свакако била на нашој листи жеља, али обично морају да се сложе три фактора - бенд, промотери и обожаваоци, а ми смо спремни да идемо и на крај света. Увек је узбудљиво доћи на нова места и изнова освајати публику“, рекао је певач Клаус Мајне на конференцији за новинаре уочи сутрашњег концерта у Штарк арени.

Бубњар Мики Ди, који је већ наступао у Србији са бендом „Моторхед“, одмах је у шали рекао својим колегама: „Упозоравам вас на ове луде људе у Србији“.

Мајне је приметио да је Србија много ближа од рецимо Кине и Аустралије, где ће такође први пут ове године свирати.

Гитариста Матијас Јабс је рекао да је 50 година дуг период, али да је сигуран да би се сви чланови бенда сложили, да ни за чим не жале и да ништа не би променили.

„Наравно да током дуге каријере као што је наша постоје успони и падови, не сија увек Сунце, буде ту и тамо сенки, али ништа не бисмо променили. Драго нам је да смо овде, у одличној смо форми и сигуран сам да ће сутра бити супер“, истакао је Јабс.

Мајне каже да су током година били сведоци панка, алтернативне музике, да су почели са рок музиком да би то неколико година касније било названо хеви металом.

„Чињеница је да стално долазе нове генерације и то је разлог због чега је рокенрол и даље врло јак. Драго ми је што рокенрол и даље живи и биће и даље жив јер стално нове генерације откривају ту музику, музичари свирају праве гитаре, бубњеве, пишу песме из срца. Ту емоцију обожаваоци проналазе и на великим концертима и то је оно што и траже", рекао је Мајне.

Певач „Скорпионса" је приметио да сваког лета на фестивалима људи долазе да забораве на свет око себе и једноставно уживају у животу: „Дивно је бити део тога и људима кроз музику пренети емоције. Верујем да ће тако бити и сутра“.

На питање шта би поручили својим фановима, Ди поново у свом препознатљивом шаљивом тону каже: „Останите код куће. Једном када се заразите бендом 'Скорпионс', надрљали сте. Али ако сте спремни на то, дођите да нас чујете и видите".

Мајне се присетио почетка када је много младих бендова почињало да свира инспирисано америчким и енглеским бендовима, попут „Ролинг стоунса“, „Битлса“, „Лед цепелина“, групе „Квин“.

„Сањали смо да једном живимо свој сан. Немојте да нас будите“, рекао је певач и присетио се и првог наступа у Енглеској почетком седамдесетих када су заправо ушли у светску музичку породицу, што су и желели.

Мајне и Ди кажу да су на великим концертима, посебно у Америци, градили каријеру, али обично када најмање очекују и када свирају у малим местима, то буду њихови најбољи наступи, јер је све до магије између бенда и публике.

„Сваке вечери када смо пред публиком, буде сјајно. Свеједно где свирамо, буде тако, увек понесемо нешто посебно са сваког концерта. Волимо да свирамо свуда по свету и видимо како музика повезује људе“, нагласио је Мајне.

Оснивач бенда и гитариста Рудолф Шенкер каже да је задовољан што међу обожаваоцима имају много младих.

„Осамдесет одсто наших следбеника на Фејсбуку су млади између 16 и 29 година, што је фантастично, али не занемарујемо ни своје старије обожаваоце и зато правимо баланс између старог и новог и то функцинише“, рекао је Шенкер.

Слоган кога се свих ових година држе јесте љубав, мир и рокенрол, а то, према речима Шенкера, симболизују песме Still Loving You, Wind of Change и Rock You Like a Hurricane.

„Скорпионси“ сутра увече први пут свирају у Србији, у оквиру светске турнеје Crazy World Tour. Требало је да наступе у децембу, али је концет отказан због болести певача. Пре месец дана снимили су видео-позив публици да дођу на спектакл у Штарк арени.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи