„Нисомниа“ – нема спавања у Нишу 22. и 23. јуна!

Традиционални музички фестивал „Нисомниа“ биће одржан на платоу Нишке тврђаве 22. и 23. јуна, а наступиће музичари из земље, региона и света.

Прве фестивалске вечери од 21 сат наступиће „Атеист реп“, „Ничим изазван“, „Нено Белан и Фјуменс“, а потом наступају ди-џејеви Енцо Сифреди из Велике Британије и Алфред Азето из Италије.

Од 22 сата 23. јуна у Нишкој тврђави свирају „Мортал комбат“, „Деца лоших музичара“ и "El Jazzyra", а фестивал затварају ди-џејеви из Холандије и Немачке Крак енд Смак и ди-џеј Лајон.

Улазнице у претпродаји до 15. јуна се могу купити по цени од 500 динара по вечери или 800 динара у комплету, а након тога цене су 600 динара појединачно и 1.000 динара за обе фестивалске вечери, наводе организатори.

Пре почетка „Нисомниjе“, од 9. до 19. јуна млади музичари из основних и средњих школа у Клубу Нишког културног центра, који је и организатор фестивала, могу учестовати у рок радионици.

Сарађиваће са искусним музичарима из нишког Арт центра који ће их подучавати певању и свирању гитаре, бас гитаре, клавијатура и бубња.

Након радионица за младе је предвиђен и јавни наступ 20. јуна у Парку Светог Саве.

Љубитељи електронског звука имаће прилику, такође у оквиру пратећег програма овогодишње „Нисомније“, да у оквиру ди-џеј радионице науче и покажу своју креативност у одабиру песама, стилу и пуштању музике.

За младе музичаре и ди-џеј радионице су бесплатне, а потребно је да понесу своје инструменте односно два ЦД-а са одабираним песмама.

Филм Заробљено време о рок критичару Петру Пеци Поповићу биће приказан 21. јуна од 18 сати у биоскопу „Вилинград“, док ће посетиоци „Нисомније“ моћи да погледају и изложбу фотографија „Замрзнути тонови“ Марка Ристића од 20. до 23. јуна у кафеу „Јулијан Дјупон“.

У оквиру пратећег програма „Нисомније“ 20. јуна од 18 сати одржаће се и Стрит арт – цртање уличних графита у Парку Светог Саве у Нишу.

Дан након званичног дела фестивала на истом месту, на платоу Нишке тврђаве, 24. јуна одржаће се „Чупин меморијал“ у знак сећања на нишког музичара, дугогодишњег басисту „Галије“ Зорана Радосављевића.

Улаз је бесплатан, а наступиће групе „Ајрон мејден ин ин“, „Блади“, „Опозит веј“, „Тотални клошари“ и „Мемесис Бг“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи