„Рибља чорба“, „Аеродром“ и „Ју група“ на „Бир фесту“

Овогодишњи 16. „Белгрејд бир фест“, који ће бити одржан од 15. до 19. августа, прве вечери понудиће музички спектакл за све посетиоце на Ушћу.

Концерт једног од највећих српских и регионалних састава, „Рибље чорбе“, биће увод у петодневно уживање у музици, пиву и бројним другим садржајима на највећем фестивалу у Југоисточној Европи.

Поводом јубилеја и концерта на Ушћу, басиста „Рибље чорбе“ Миша Алексић најављује рођенданско славље у оквиру програма фестивала.

„'Рибља чорба' је прошле године на 'Белгрејд бир фесту' започела обележавање 40 година постојања, а прави рођендан биће 15. августа када ћемо направити велику журку на 'Бир фест' са сет листом састављеном од култних песама бенда. Дакле, не пропустите 40. рођендан 'Рибље чорбе' на Бир фесту“, нагласио је Алексић.

За добру атмосферу на почетку првог дана фестивала, пре изласка „Рибље чорбе“ на бину, побринуће се гости из Хрватске – рок бенд „Аеродром“, предвођен сјајним музичаром Јурицом Пађеном.

„Наступали смо пре осам година и веселимо се новом сусрету са београдском публиком. Свираћемо наше највеће хитове Стави праву ствар, Обична љубавна пјесма, Фратело, 24 сата, као и неке од песама других великих бендова са којима сам свирао. Уједно, то ће бити и најава сета песама са првих пет албума 'Аеродрома'“, најављује Јурица Пађен.

Открива екслузивно да ових дана излази и њихов нови сингл под називом Титаник за који су снимили и видео-спот, који је потпуно другачији, јер је заправо први спот са елементима хорора на љубавну песму, на овим просторима.

Најдуговечнија група у историји домаће рок музике, „Ју група“, наступиће у петак, 17. августа.

„Мало је фестивала који код музичара покрену толико узбуђење као што је наступ на 'Бир фесту'. Број људи пред којима свирамо као и сјајна организација и техничка подршка су микс који покрене навалу адреналина код нас музичара. Ове године се по седми пут пењемо на бину 'Бир феста' и опет иста жеља да се ори Ушће. 'Ју група' ће и ове године затрести поред Саве и Дунава“, најављује Петар Јелић.

Љубитељи београдског састава „Канда, Коџа и Небојша“ биће у прилици да уживају у одличној свирци у суботу 18. августа на Алтернативној бини.

„Драго нам је што после четири године поново наступамо на 'Бир фесту', очекујемо савршен летњи дан, публику расположену за плес и његова исцелитељска дејства, а очекујем и да ми будемо на висини задатка са уобичајеним репертоаром старих, нових и будућих хитова“, поручује гитариста групе Ненад Пејовић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи