Чешки гудачки квартет „Епок“ 2. јуна у „Пароброду“

Чешки гудачки квартет „Епок“ одржаће концерт у суботу, 2. јуна, у Установи културе „Пароброд“. Улаз је слободан.

Прашки гудачки квартет „Eпок“ (Epoque) основан је почетком 1999. године.

Четворица одличних солиста и камерних музичара са значајним искуством на сцени, донели су не само своје музичке ставове, сарадњу и јединство сопствених уметничких природа, већ и ванредан интерес за музичке жанрове, који не припадају само класичној музици већ и џезу, року и фанку.

Иако композиције из класичног гудачког репертоара остају део њихових програма, веома истанчан приступ неконвенционалним аранжманима доноси им нове могућности у коришћењу гудачких инструмената и у исто време, омогућава им да прошире репертоар који је јединствен на чешкој и међународној сцени.

Квартет чине виолиниста Давид Покорни (1985), виолиниста Владимир Клански (1977), виолиста Владимир Крупа (1973) и виолончелиста Вит Петрашек (1978).

Ансамбл је наступао у Немачкој, Аустрији, Швајцарској, Француској, Италији, Енглеској, Израелу, Јапану, Грчкој, Холандији, Пољској, Босни и Херцеговини, Србији.

Квартет редовно наступа и у циклусима Симфонијског оркестра Чешког радија, као и концертима и фестивалима камерне музике.

Концерт у „Пароброду“ организују Амбасада Чешке, УК „Пароброд“, „Артлинк“ и Српска асоцијација фестивала – СЕФА.

Улаз је слободан.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи