После 55 година, мали и велики „колибрији“ на једном месту

Најмлађи хор наше куће, Колибри, постоји већ 55 година. А чланови имају од 4 до 13 година, шарма напретек и наступе за које се увек тражи карта више. Наши „колибрићи“ имају плоче, касете, дискове и бројна учешћа у телевизијским и радијским емисијама.

У свом јату, хор „Колибри“ има и баке и деке и маме и тате, који, додуше, сада из прикрајка, прате своје наследнике. И сећају се наступа са најпознатијим светским солистима, диригентима и оркестрима. Све под управом Милице Манојловић, која је и основала хор.

„Певао сам пре 40-ак година, тачније од 1975. до 1990. године. Било је слично као данас, било је мало дечака јако, али је било много лепо јер смо путовали много, пуно концерата“, каже Иван Кирн.

„Најлепше је дружење и што можемо заједно да певамо и склапамо једну велику породицу“, објашњава Зоја Кирн.

Све се чини лепршаво и лако. Али сем беспрекорног ритма и слуха, деца треба да имају и стрпљење и снагу да издрже пробе и концерте, а прати се и брзина којом усвајају градиво.

„Без обзира на то што се ја са том најмањом децом играм. Није то само рад, рад, рад. Ту је доста тих бројалица. Оно што је симпатично деци. Међутим, када се ради, захтева се од њих апсолутно професионализам“, истиче Љиљана Ранђеловић.

Многи после концерта изађу збуњени јер мисле да је хор певао на плејбек. Јер деца уживају док певају и своје емоције и импресије преносе публици, а то је оно најважније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи