Концерт у част Владе Дивљана одржан у Центру „Сава“

Дуго очекивани концерт под насловом „Сањај ме, сањај“, посвећен једном од наших најзначајнијих композитора поп музике, Влади Дивљану, одржан је у Центру „Сава“.

Скоро 4.000 људи уживало је у препознатљивом опусу некадашњег лидера „Идола“ који би данас напунио 60 година.

На сцени су се уз „Невладину организацију“ смењивали Која из „Дисциплине кичме“, Васке из „Еве Браун“, Цане из „Партибрејкерса“, Саша Лошић, Рамбо Амадеус, Бојана Вунтуширевић и Зоран Предин.

Публика је уживала у хитовима као што су Она то зна, Пластика, Време је, Кенозоик, Све што хоћу да знам, Патуљци... Посебан аплауз добио је словеначки кантаутор Зоран Предин за интерпретацију песме Све лажи света, за коју је рекао да му је веома драга.

Саша Лошић се захвалио „идолу свих сарајевских дечака“ и заједно са „Невладином организацијом“ отпевао нумеру Само ме гледај и буди ту.

У другом делу концерта преопознатљиви београдски рок звук заменио је медитерански угођај бенда „Љетно кино“.

Уследило је извођење песама у специјалним аранжманима. Публика је устала и почела да игра уз Радостан дан, Најлепшу, Водим те на море, Малену...

Композитор и пијаниста Корнелије Бата Ковач одсвирао је са „Љетним кином“ велики хит Дарка Краљића Девојко мала, који су касније „Идоли“ снимили у својој верзији.

Бајага је отпевао Дивљанову омиљену песму Русија, док је Рундек заједно са „Љетним кином“ на врло емотиван начин отпевао нумеру Само једну љубав имам.

Антологијску Дивљанову песму Однеси ме, певали су сви учесници вечерашњег концерта и велики број људи у публици.

Било је то пријатно сећање на импозантан опус једног од највећих сањара југословенске популарне музике.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи