Нови спот Здравка Чолића за песму „Тебе чувам за крај“ 

Португалска престоница Лисабон и један од најлепших поморских градова Европе био је сценографија за нови спот за песму Здравка Чолића, „Тебе чувам за крај“.

Нови спот Здравка Чолића за песму „Тебе чувам за крај“  Нови спот Здравка Чолића за песму „Тебе чувам за крај“ 

Уживајући у прелепом амбијенту који је савршено осликавао музичку тему песме Тебе чувам за крај, чији текст и музику потписује Мирослав Рус, мењале су се слике локација и на најживописнији начин одушевљавале осмочлану екипу, на челу са редитељем спота Александром Керекесем Кекијем.

„Имао сам идеју да се спот сними у Лисабону обзиром на музику, те смо режисер спота и ја размишљали о томе. Жанр песме је такав, да је то једна врста салсе, асоцира мало ка фаду и на латино музику, неки Португал, неки полубразилијано и коначни избор пао је на Лисабон“, открива нам Чолић.

Здравко је добио улогу фотографа који, лутајући романтичним улицама португалске престонице и дивљом обалом Атлантског океана, прави колаж најразноврснијих фотографија.

Склапајући их у мозаик, а тражећи ону праву фотографију која ће у овој игри светлости и сенки склопити мапу, Здравко нас на сликовит начин на крају спота доводи до финалне слике и открива жену коју чува за крај.

„Леп је осећај знати, да је Здравко певао моју песму. Као мали, волео сам скупљати сличице, па сам то пренео и на мој музички рад. Године су учиниле своје, недостајао ми је само Здравко Чолић. Ето, тако је настала песма Тебе чувам за крај“, објашњава аутор песме Мирослав Рус, за коју аранжман потписује Никша Братош.

Ово је четврта екранизација песме са новог албума Оно мало среће, првог заједничког регионалног издања две највеће издавачке куће  ПГП РТС и „Кроација рекордс“.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи