„Мјузиколоџи баркафе“ свирке током лета на Калемегдану

Друга сезона концертног серијала "Musicology Barcaffe Sessions" улази у своју завршницу, а предстоје концерти шведске атракције „Куп Оскар оркестра“ 24. јуна и ворлд музике и џез бенда „Боканте“ 26. јула на летњој позорници „Битефарт кафеа“.

„Мјузиколоџи баркафе“ свирке током лета на Калемегдану „Мјузиколоџи баркафе“ свирке током лета на Калемегдану

Некадашњи члан прослављеног електро џез дуа „Куп“, Оскар Симонсон, поново стиже у Београд са својим новим саставом „Куп Оскар оркестра“.

Како Симонсон каже, живи наступи могу да повежу људе боље него било шта друго, а „Куп Оскар оркестра“ ће у оквиру серијала "Musicology Barcaffe Sessions" свирати песме које је Симонсон написао за „Куп“, заједно са новим, необјављеним материјалом.

„Суштина музике је да направите заједнички звук. Сви они усамљени људи на сцени с лаптоповима, који се претварају да нешто раде, у мени изазивају тугу“, истакао је Симонсон.

Оснивач познатог џез бенда „Снарки папи“, Мајкл Лиг основао је састав „Боканте“ који ће наступити 26. јула на Калемегдану.

„Иако је бенд мултилингвалан, мултинационалан и мултигенерацијски, повезани смо међусобно као музичари и као људска бића. Управо је та комбинација наших различитих интуиција и менталитета оно што ствара пријемчив звук који може да дође до срца публике широм света“, истиче Лиг.

Карте за наступ групе „Куп Оскар оркестра“ су у продаји.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи