Мањифико још једном одушевио београдску публику

Праћен громогласним аплаузом и овацијама, у Београду је наступио словеначки музичар Роберт Пешут - Мањифико, у оквиру турнеје "Charlatan de Balkan".

Мањифико још једном одушевио београдску публику Мањифико још једном одушевио београдску публику

Концерт у „Белекспо центру“ започео је песмом Само мало, а током целе вечери Мањифико је, уз пратњу свог бенда, свирао како нове песме, тако и највеће хитове из своје дугогодишње каријере.

„Добро вече, Београде. Велика ми је част и пуно ми је срце што сам овде. Желим вам много здравља, среће, финог вина...“, поручио је публици на почетку концерта.

Само неке од песама на добро познатом репертоару словеначког кантаутора биле су Гив ми мани, Пукни зоро, Цици мици, а публика је највеселија била уз песму Хир ај кам, хир ај го.

Једног од најпопуларнијих музичара на Балкану карактерише специфичан микс различитих праваца у којима доминирају фанк, диско, рок, џез, али и етно звуци, а сви су били заступљени и у пуној сали „Белекспо центра“.

Као специјални гост на концерту појавио се глумац, сценариста и фронтмен бенда Коља и „Гробовласници“ Никола Пејаковић Коља, а Мањифико је рекао да му је велика част што је сарађивао са њим.

„Некима су потребне године да се упознају, нама је било довољно пет минута“, рекао је кантаутор, а након тога је, заједно са Кољом, извео песме Дивна, Хаљиницу боље лила...

Посебно расположење и севдах пробудили су код публике песмом Пукни зоро, а сви присутни су, заједно са њима, пратили ритам чувене песме из фима Монтевидео, Бог те видео Драгана Бјелогрлића.

Своје стваралаштво Мањифико описује као спој цинизма, духовитости и хохштаплераја упакованих у лежерност и анархију, а да у његовој музици уживају све генерације показао је и београдски концерт.

„Имам разних опуса, домовинских, љубавних... Стално сам мислио да ће ми живот проћи са женама и пуно деце. А ипак, имам једну жену и она ме зове папучар. Ја сам испекао занат – зове се обућар, папучар“, рекао је шаљиво Мањифико, и уз заједнички ритам са публиком извео песму Папучар.

Мањифико је сишао са сцене, али публика је снажним аплаузом тражила да се врати, што је он и урадио, на велико задовољство свих, а хитови су наставили да се ређају.

Еклектични звуци и препознатљив хумор интригантног музичара држали су публику у одличном и енергичном расположењу до краја концерта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи