Фестивал „МТС вижн“ улази у завршницу, гласајте за ваше фаворите

„МТС вижн”, фестивал који враћа доделу видео-музичких награда у регион, улази у финалну фазу пред централну манифестацију, која ће се одржати 3. маја у Комбанк дворани односно бившем Дому синдиката. Тим поводом у „Центру за равнотежу“ одржана је конференција за медије, али и промоција извођача који су номиновани у четири категорије. Номиновани у осталим категоријама биће промовисани у градовима широм региона.

Поред композитора Владимира Грајића и музичара Владимира Ђурића Ђуре, конференцији и свечаном отварању гласања присуствовасли су и Биља Крстић, Лена Ковачевић, Марко Луис, бендови „Артан лили“, „Вива вопс“, "ITCH", „Ортодокс келтс“, „Ничим изазван“, „Земља грува“...

На самом почетку конференције присутним извођачима и медијима обратила се Миљана Рибошкић испред фестивала „МТС вижн“, која је рекла да је током трајања конкурса фестивала на исти пријављено 200 извођача са преко 300 спотова.

Стручна комисија је извршила селекцију пријављених спотова, расподелила по категоријама, али дала и своје предлоге спотова за номинације . Номиновани спотови распоређени су у 21 категорију.

Коначну листу спотова и извођача можете погледати на сајту фестивала (mts.vision).

„Ова цела акција је сјајно замишљена и свакако ће дати резултат ако не ове године, онда током следећих пар година пошто би требало да прерасте у традицију“, рекао је Владимир Ђурић Ђура, стручни консултант фестивала „МТС вижн“.

На његове речи надовезао се Владимир Грајић, председник одбора фестивала, који је том приликом рекао: „Драго ми је што сам део овакве приче. Овакви фестивали враћају наду да ће се нешто променити у овој некој учмалој сцени. Драго ми је што је овако велики број пријављених и што смо видели толико добрих спотова, видео-израз мора да прати музику и драго ми је што људи размишљају на тај начин, квалитетно, свеже ново у неким светским оквирима.“

За сам крај обраћања председник одбора фестивала изразио је наду да ће управо овај фестивал постати традиција.

Гласање је отворено од 4. априла на сајту фестивала (mts.vision). Поред публике свој глас ће дати и 100 личности из музичке, филмске и ТВ индустрије у региону.

Обе гласачке групе обезбеђују 50 одсто успеха и оцене видео спота, док у категоријама: Најбоља режија, Најбољи концепт и арт дирекција, Најбоља камера, Најбоља монтажа награде додељује специјални жири.

Гласање ће трајати све до 18. априла када ће из сваке категорије бити проглашена најбоља три спота, а најбољи из сваке категорије биће проглашен 3. маја у Комбанк дворани.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи