Мањифико: Увек се радујем концерту у Београду

Познати словеначки музичар Роберт Пешут Мањифико одржаће концерт у недељу, 15. априла, од 21 час, у „Белекспо центру“, у оквиру турнеје „Шарлатан де Балкан“. Као специјални гост на концерту појавиће се Никола Пејаковић Коља, глумац, сценариста, режисер и музичар.

Мањифико, један од најпопуларнијих балканских музичара, уз пратњу свог састава, свираће у Београду како нове песме, тако и добро познате хитове из дугогодишње каријере.

Најављује шоу за памћење и поручује публици: „Концерт у Београду је увек догађај којем се радујем. Сваки нови је све већи доживљај. Обећавамо прегршт емоција, позитивних вибрација и да, наравно, нећемо бежати од хитова из филмова Монтевидео и серије Сенке над Балканом. Такође, веселим се јер ће ми се придружити драги Никола Коља Пејаковић, са којим ћемо заједно засвирати неке од прелепих љубавних нота. Видимо се!“

Мањифико је поклоник балканског звука, а његова музика је специфичан микс различитих праваца, у којој доминирају фанк, диско, рок, али и драгачевске трубе, као и мелодије из шпагети-вестерна.

Своје песме описује као ретро шик, комбинацију балкан-диско шлагера и џеза.

Будући да је дугогодишњи сарадник глумца, режисера и продуцента Драгана Бјелогрлића, зна да каже како је његов лични композитор. Нумере произашле из те сарадње, попут Дивна, Пукни зоро и Само мало, доживеле су огромну популарност.

Током каријере дуге 25 година објавио је 11 албума и постао познато име широм света. Његов четврти албум, под називом Експорт/Импорт (2004), донео му је успех широм Европе, а издавачка кућа „Сони“ објавила га је у чак 56 земаља.

Познат је и по хитовима: Хир ај кам, хир ај го, Гив ми мани, Силвија, Писмо куму (Рамбо Рамбо), Цици Мици и Куку леле.

Улазнице за београдски концерт могу да се набаве путем „Евентима“ и продајне мреже „Гигстикс“, по цени од 1.190 динара за партер и 1.790 динара за ВИП.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи