Концерт Оливере Катарине 11. маја у Комбанк дворани

Глумица и певачица Оливера Катарина одржаће концерт 11. маја у Комбанк дворани – реновираној Дворани Дома синдиката.

Оливера Катарина враћа се на место где је одржала неке од најлепших концерата и извести старе српске песме, познате ромске нумере, чувене руске песме и шлагере.

Публика ће имати прилику да чује хитове Седим у једном париском локалу, Ђелем ђелем, Алај ми је вечерас по вољи, Нишка бања, Причај ми о љубави, Шу-шу, Верка калуђерка, Шошана, Никад не заборави дане наше љубави.

Прошлогодишњи боравак на Филмском фестивалу у Кану, где је позвана као специјална гошћа поводом обележавања пола века од премијерног приказивања филма Скупљачи перја Оливери Катарини је дао нову енергију и посебан елан у припремама за предстојећи концерт у Београду.

У јуну прошле године, Оливери Катарини је уручен Златни печат Југословенске кинотеке за изузетан допринос филмској уметности.

Током каријере дуже од 50 година она је заиграла у преко 30 филмова на којима је сарађивала са светски познатим редитељима, а до данас је остала једина наша уметница која је одржала 72 узастопна концерта у престижној дворани „Олимпија“ у Паризу.

Тада је остала запамћена и као „Једина жена пред којом је клечао Салвадор Дали“ будући да је био одушевљен њеном лепотом и гласом.

У њеној биографији стоји и да јој је композитор Шарл Димон, који је писао шансоне за Едит Пјаф, посветио композицију Један дан после краја света.

О гласу, глумачком дару и лепоти Оливере Катарине писале су готово све новине и часописи, а италијански РАИ ју је прогласио најоригиналнијим гласом Медитерана.

Песма Ђелем ђелем коју је отпевала у филму Скупљачи перја, а која је постала званична химна свих Рома света, први пут је снимљена у Оливерином извођењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи