Севдах путовање са Амиром Медуњанин

Сарајевска певачица севдалинки и балканских народних песама Амира Медуњанин одржала је концерт у препуном београдском Центру „Сава“ у пратњи гудачког ансамбла „Загребачки солисти“.

Севдах путовање са Амиром Медуњанин Севдах путовање са Амиром Медуњанин

Медуњанин се на сцени појавила у пратњи пијанисте Бојана Зулфикарпашића, гитаристе Анте Гелома, контрабасисте Звонимира Шестака и гитаристе Николе Стајића.

Четврти наступ пред београдском публиком у Центру „Савa“ балканска Били Холидеј почела је извођењем песме Беле руже, Шабана Бајрамовића, коју, како је рекла, дуго није певала на концертима.

Медуњањинова је у уводу у вече севдаха поздравила публику и открила да први пут није имала трему пред излазак на сцену.

„Упалите светла да видим људе. Четврти пут се дружимо, зачудо немам трему, изгледа да сам се одомаћила. Моји музичари и ја смо вам припремили мало путовање, позивамо вас да се укрцате са нама“, рекла је Амира и наставила концерт македонском изворном песмом Твојте очи Лено мори.

Публика је одушевљено реаговала на Амирину верзију „Азриног“ хита Ако знаш било што, а један од најемотивнијих тренутака било је извођење песме Што те нема, по стиховима Алексе Шантића.

Љубитеље севдах звука Амира је разгалила севдалинкама и изворним песмама Мој дилбере, Снијег паде на бехар на воће, Ја излези Ђурђо, ја излези сестро, Ајде Јано, али и интерпретацијом песама Где си душо, где си рано и Има једна тајна веза компонованим по стиховима Бранка Радичевића и Душка Трифуновића.

Након двоипочасовног путовања кроз најлепше песме Балкана, Амира се опростила од београдске публике отпевавши на бис Ајде Јано и са поруком: „Видимо се следеће године!“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи