Јан Блумквист и Хенри Саиз 13. априла у Београду

Авангардни немачки електро-поп уметник и један од најтраженијих „лајв ект“ извођача на свету, Јан Блумквист, наступиће први пут у Београду, у пратњи бенда, 13. априла у „Хангару“. Осим овог састава, на бини ће бити и шпански ди-џеј, продуцент и „лајв ект“ уметник Хенри Саиз са бендом.

Јан Блумквист изумео је концепт концертног извођења техно звука са сањалачким вокалима и једноставним минималним нотама. Током одрастања свирао је у гранџ и панк-рок бендовима, до 19. године, када се преселио у Берлин и убрзо постао фасциниран електронском музиком.

Џејмс Холден и Стивен Бодзин били су његови хероји. Едуковао се кроз посете концертима „Рејдиохеда“, клубовима и афтер партијима. Желео је да на плесне подијуме донесе концертни осећај кроз комбинацију једноставних вокала и минималних битова, да уведе рок у клубове, да задржи све једноставним уз финесе и детаље.

Спој свега тога издвојио је Блумквистов наступ на фестивалу „Фјужн“ 2011. године, уједно направивши прекретницу у његовој каријери. Исте године објављује издања за "Dantze" и "Stil vor Talent". У наредне три године имао је 350 наступа у највећим светским метрополама. Јанов први албум Remote Control издат 2016. године, доживео је велики успех, својим модерним призвуком „Портисхеда“ и „Рejдиохеда“, уз примесе ар'ен'бија, соул вокала, савршено упаковане са незаобилазним минималним битом.

Као један од најталентованијих на електронској музичкој сцени, Хенри Саиз направио је јединствен пут у својој музичкој каријери дугој више од десет година, издвојивши се специфичним звуком у којем комбинује утицаје клупске музике и широког спектра музичких стилова као што су поп осамдесетих и прогресив рок.

Музика коју је компоновао увек је била испред свог времена. Желећи да се још више приближи публици вратио се својој првој љубави, живим наступима са бендом. Један од врхунаца „лајв бенд концепта“ овог електронског трија је њихов Boiler Room деби 2015. године, апсолутно сјајан наступ пун соула, моћног грува, заводљивих вокала и узбудљивих емоција, показујући њихов посебан приступ хаус музици.

Прошле године, Саизов бенд започео је аудио-визуелни пројекат у оквиру којег је снимљено 10 песама на 10 различитих и необичних локација широм света. Концепт овог албума, који ће бити објављен управо 13. априла, је да материјализује есенцију сваког места и претвори је у песму.

Неке од авантура на том путовању су биле снимање звука синтисајзера унутар пирамида у Египту, компоновање теме током шетње националним парком у коме расте необично Џошуа дрво, прављење песме у Токију уз помоћ виртуелних певача, свирање бубњева у вулканским пећинама на острву Ланзароте и техно сесија са припадницима племена Масаи.

Хенри Саиз је наступао широм планете и био део фестивала као што су „Сонар“, „Гластонбери“, „Ултра“, „Егзит“ и „Глобал гедеринг“.

Улазнице за београдски концерт Јана Блумквиста и Хенрија Саиза су у продаји по цени од 990 динара за регуларне карте и 1.490 динара за ВИП карте.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи