Матадор поново пред београдском публиком, али у „Белекспо центру“

Један од најтраженијих извођача данас, Матадор, наступиће 3. марта у „Белекспо центру“, с обзиром на то да је због леденог таласа и захтевне продукције промењена првобитно планирана локација. Поред ирског продуцента и ди-џеја, као подршка, на бини ће бити и млади представници домаће електронске сцене Илија Ђоковић, Никола Михаиловић и Рокса.

Дејвид Линч, који стоји иза пројекта Матадор, одрастао је уз музику извођача као што су Стиви Вондер и Дијана Рос и састава попут „Ганс 'н' роузис“ и „Оејзис“, а један од његових омиљених албума је Dark Side of the Moon групе „Пинк флојд“.

Електронску музику открио је веома рано, слушајући миксове Дејва Кларка и Ричија Хoтина. Убрзо се заљубио у новооткривени звук и у шеснаестој години купио је први грамофон.

Овај страствени колекционар плоча ди-џеј каријеру почео је у малим клубовима у Ирској. После наступа великих светских звезда (Ричи Хотин, Џеф Милс и „Грув армада“) у родном Даблину, схватио је да жели да се бави музичком продукцијом и уписао је студије за инжењера звука.

Знање које је стекао помогло му је да се отисне у продукцијске воде, а специфичан техно звук и добре техничке вештине учиниле су да његов таленат брзо буде препознат, па је мали клуб у Даблину заменио журкама на Ибици.

Као водећи продуцент позиционирао се после ЕП издања Spooks и неколико запажених ремикса. Уследио је низ пројеката за Minus, Plus 8, Cocoon и PercTrax.

Његов мрачан и минималистички приступ савршено се уклопио у стил реномиране издавачке куће "Minus", коју је основао Ричи Хотин, што му је омогућило значајан напредак у каријери и учинило га признатим извођачем, како међу колегама, тако и публиком широм света.

У 2014. години проглашен је за најбољег лајв извођача на Ибици, а две године касније покренуо је сопствену издавачку кућу "Rukus", која је дебитовала ЕП издањем Тhe Enemy. На том пројекту је сарађивао са чикашком легендом Феликсом Да Хаускетом.

Добитник је Ди-џеј награде као најбољи извођач електронске музике уживо 2016. године, а његово име присутно је на листи најбољих који објављује Ресидент Адвисор.

„Ди-џејинг је нешто чему се нисам толико посвећивао неко време, али вратићу се у будућности. Продукција и наступ уживо мени иду руку уз руку. Волим публику, путовања и да упознајем нове људе. Има нечег посебног када уз све то још и пуштате своју музику. На крају се све своди на то – представљање своје музике, то је моја прва љубав“, рекао је Матадор у интервјуу за Ди-џеј маг.

Осим љубави према музици, овај ирски аудио-инжењер, продуцент и лајв ект извођач, гаји велику љубав према кувању. Пре него што се у потпуности посветио музичкој каријери радио је као кувар у неколико ресторана са Мишелиновом звездицом, где су му предвиђали блиставу будућност главног шефа.

Срећом по велики број поштовалаца његовог рада, одлучио се за електронски звук.

Карте за београдски лајв наступ Матадора, у продукцији „Блендера“, налазе се у продаји путем мрежа „Евентим“ и „Гигстикс“, по цени од 1.290 динара за партер и 1.790 динара за ВИП.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи