Драм-ен-бејс „посластица“, Аликс Перез први пут у Београду

Светски познати продуцент и ди-џеј Аликс Перез, први пут ће наступити у Београду, у пратњи SP:MC, у петак 2. марта у клубу „Дот“, у оквиру серијала журки "Roll the Drums". Овом ексклузивном наступу придружиће се и домаћа подршка: Џониџа, Дон Дада, Биц и Рим Ранер.

Аликс Перез један је од најреволуционарнијих и најиновативнијих продуцената и ди-џејева своје генерације. Деби албум 1984 издао је 2009. године за издавачку кућу „Шогун аудио“. Албум је добио бројне позитивне критике и поштовање издавача, издвојио га у односу на друге извођаче и донео му сарадњу са најистакнутијим именима у електронској музици, попут Нојзија, „Форејн бегарса“ и других.

Издао је два студијска албума, неколико ЕП-а, велики број синглова и ремикса, а 2016. године је основао сопствену издавачку кућу „1985 мјузик“. Поред високоцењеног Есеншал микса за Би-Би-Си Радио 1, 2013. годину је обележило Аликсово друго издање Chroma X Chords.

Овај албум остварио је његову визију у којој је желео да разбије жанровске баријере, превазишао је сва очекивања и поново променио перцепцију људи о Аликсу као продуценту. Наредна година била је посвећена ЕП-у Ју (U), на којем је сарађивао са великим ди-џеј Рашадом и његовим партнером Спином.

Током 2015. године издао је ексклузивни ЕП Surplus One за "Bandcamp", којим је померио границе драм-ен-бејс жанра и учврстио своју репутацију експерименталног, високо прогресивног уметника.

Наступао је широм Европе, Америке, Канаде, у Кини, Индонезији, Русији, Аустралији и Новом Зеланду, као и на највећим светским фестивалима.

Организација Roll the Drums већ три сезоне прави најбоље ликвид драм-ен-бејс журке у граду. Баве се одржавањем и ширењем овог специфичног музичког жанра у Београду и Србији, кроз продукцију, журке, миксеве и радијске емисије.

Карте за београдски наступ Аликс Переза, налазе се у продаји на свим продајним местима „Евентима", као и путем продајне мреже „Гигстикс", по цени од 990 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи