Београдски ирски фестивал од 9. до 18. марта

Под слоганом "Springtime in Belgrade", од 9. до 18. марта, биће одржан Београдски ирски фестивал у оквиру којег ће на више локација у српској престоници представити део ирске културе.

Београдски ирски фестивал од 9. до 18. марта Београдски ирски фестивал од 9. до 18. марта

Програм фестивала инспирисан је Европском годином културне баштине, за коју је 2018. проглашена од стране Европског парламента, па публику очекују најзначајнија и најновија филмска остварења из Ирске, предавања и изложбе, концерти, позоришне представе, радионице и други атрактивни културни догађаји, као и низ занимљивих гастрономских фешта.

„Одушевљени смо овогодишњим пролећним програмом Београдског ирског фестивала који слави нашу заједничку европску културу. Имамо програм препун узбудљивих догађаја и активности. Надамо се да ћете нам се придружити 17. марта да уз криглу пива прославимо Дан Светог Патрика. Sláinte!“, рекао је Јас Камински, директор Београдског ирског фестивала.

Током фестивала наступиће један од најпознантијих ирских кантаутора Мундy, власник албума са платинастим тиражима у Ирској и веома слушаних песама.

Сингл To You I Bestow из ране фазе његове каријере објављен је на популарном албуму музике из чувеног филма База Лурмана Ромео и Јулија.

У оквиру Ирске филмске недеље биће представљена најзначајнија ирска остварења, између осталог, документарац Talking to My Father архитекте Сајмона Вокера о његовом оцу, водећем ирском архитекти модернистичких структура Робину Вокеру, као и Medicated Milk, играни филм о Луцији Џојс, плесачици и ћерки Џејмса Џојса.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи