Послушајте музику Макса Рихтера из вестерна "Hostiles"

Музика награђиваног композитора Макса Рихтера написана за филм "Hostiles", који је режирао Скот Купер, својом лепотом и уздржљивошћу буди дивље пределе света, у којем се појединци сучељавају са силама које су ван њихове контроле.

Радња филма се одиграва на америчком западу раних 1890-их, након што је друга индустријска револуција изменила човечанство и покоравања староседелачког становништва од стране америчке војске.

Филм прати три лика, чији је живот уништен насиљем, крвопролићем и губицима, који се боре за живот у непријатељским пределима америчке границе.

Неповерљивост међу њима, настала догађајима у земљи временом бива замењена толеранцијом, а мржња емпатијом.

Номинован за награде Греми и Еми, Макс Рихтер је за своја дела, написана за телевизију и филм, признат широм света. Међу наградама које је освојио, могу се издвојити: награда Европске академије за филм за музику за филм Валцер са Баширом, Meђународна награда критичара филмске музике за The Leftovers, Немачка филмска награда и Аустралијску награду филмских критичара за Lore.

Музика написана за вестерн Hostiles коју изводи Оркестар „Ер Линдхарст“, комбинује прогањајућу обамрлост и елегичну лепоту музике за филм Валцер са Баширом са мрачном интензивношћу музике за хит серију Taboo.

Песме попут A Woman Alone, које варирају и понављају се кроз филм, осликавају тежак психолошки мотив и трансформацију конфликта и лоших намера у саосећање и љубав.

Музика за филм такође садржи срцепарајућу песму How Shall a Sparrow Fly, коју је написао и извео кантаутор Рајан Бингам, а објављена је као сингл 5. јануара 2018.

Филм се приказује у биоскопима од јануара, званична музика за филм је дигитално објављена 5. јануара, а физичка копија ће бити доступна од 9. фебруара.

Издање Hostiles је у Србији доступно на сервисима Дизер и Гугл плеј.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи