Амира Медуњанин у Центру „Сава“ са гудачима

Певачица Амира Медуњанин одржаће 18. марта 2018. године концерт у београдском Центру „Сава“, где ће јој се придружити угледни гудачки ансамбл „Загребачки солисти“.

„Верујем да ће овај концерт бити тотално другачији од претходног у Центру 'Сава'. Придружиће нам се 'Загребачки солисти' и сигурна сам да нас очекује лепо дружење. Некако сам навикла да се београдској публици представим са нечим новим и не би ваљало да мењам традицију“, каже Амира Медуњанин.

Светски призната певачица севдалинка и балканских традиционала (чији је актуелни хваљени албум Дамар ушао међу 40 најбољих албума у 2017. години према "Transglobal World Music Chart") пре неколико година наступила је са Загребачким солистима на једном заједничком концерту, што описује као „невероватно искуство“.

„Била сам импресионирана њиховим свирањем и веровала сам да можемо нешто лепо заједно урадити. Ради се заиста врхунским уметницима који живе музику и мени је велика част што можемо поново да делимо позорницу. Имамо припремљен двосатни програм са њима, са којима смо имали само један наступ пре и од тада се родило пуно нових идеја, које морамо разрадити“, каже Амира.

Сарајка која је пунила Центар „Сава“ три пута до сада, последњи пут у децембру 2016. године, враћа се у престижну београдску дворану и са пијанистом Бојаном Зулфикарпашићем, гитаристом Анте Гелом и контрабасистом Звонимиром Шестаком.

„Сретна сам што ћемо опет сви бити на једном месту и надам се да ће се Београђанима свидети наступ. А ако нешто буде недостајало, можемо се поправити на дружењу након концерта, као и увек“, обећава Амира.

Улазнице за концерт Амире Медуњанин биће у продаји од сутра и коштаће 1.300, 1.700, 2.000 и 2.300 динара преко мреже „Евентим“, као и на благајни Центра „Сава“.

На крају, Амира каже о жељама за 2018. годину:

„Да се мало нашалим. Пре неки дан ми је пријатељ честитао Нову годину следећим речима: 'Желим ти пуно здравља, музике, ћевапа' знајући да сам непоколебљив гурман. А сад кад је реч о жељама у наредној години, једва чекам да у Београду поновно одем на ћуретину с млинцима и Павлову торту, па онда право на концерт у Центар 'Сава'. А свим драгим пријатељима у Новој години пре свега желим добро здравље и срећу, и пуно пуно лепих тренутака. И да наставимо наше дружење уз музику још много, много година.“

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи