„Гогол бордело“ у Београду!

Светска џипси панк-рок атракција „Гогол бордело“ одржаће концерт 28. маја 2018. године, од 21 сат у Башти Студентског културног центра Београда, у оквиру светске турнеје поводом новог албума "Seeeker And Finders".

„Лавина гнева претвореног у радост иде ка вама... Психичка тортура претворена у телепатску љубав, такође! Видимо се на путу, рођаци!“, поручује група „Гогол бордело“.

Улазница у претпродаји кошта 2.000 динара преко мреже „Евентим“.

Предвођен харизматичним музичарем Јуџин Хац, пореклом из Украјине, мултиетнички „Гогол бордело“ је за скоро две деценије постојања захваљујући енергичним живим наступима стекао завидну репутацију, као „глобално најузбудљивија концертна атракција која је дошла из Њујорка (Билборд)“ и „светски најбунтовничкији бенд уживо (Ролинг стоун)“.

Кренувши из Њујорка 1999. године, својим енергични наступима „Гогол бордело“ је опчинио публику највећих светских фестивала какви су „Коачела“, „Лолапалуза“, „Бонару“, „Роскилде“... а састав је свој статус учврстио низом одлично прихваћених албума.

Тако је "Super Taranta!" (2007) угледни амерички критичар Роберт Кристгaу оценио као „најбољи албум деценије. Тачка.“, док је за Seeeker And Finders (2017) утицајни рецензентски портал Олмјузик (All Music) рекао да је „бунтован, дирљив и забаван, као и било шта друго што је до сада снимио 'Гогол бордело'“.

„За мене је музика начин да истражим људске могућности. То је моја главна занимација у животу – људске могућности. Сви знамо да има негде у нама нешто што не користимо. Како до тога? Како то досегнути? Па сам једног дана само себи рекао: 'Идем да то пронађем'“, каже Хац.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи