„Завештање" – нове боје „Смакових" песама

Бубњар Слободан Стојановић Кепа, члан оригиналне поставе групе „Смак" окупио је младе музичаре крагујевачке рок сцене. У издању наше куће ПГП РТС снимили су албум „Завештање" који ће публици бити представљен у петак у Студентском културном центру у Београду.

После четири деценије од настанка, шумадиjски блуз поново се разлеже етром. Једна од легенди југословенског рока, бубњар Слободан Стојановић Кепа, у седмој деценији живота креће испочетка са новим бендом, аранжманима и енергијом, којa „Смакoвом" песмама дајe нову боју. Петнаест нумера које потписују некашњи Смаковци својеврстан су омаж њиховом раду.

„И мислим да смо успели у томе, да те старе песме, добију нов изглед, на један сасвим интересантан начин, самим тим што је женски вокал, то већ другачије звучи", каже Слободан Стојановић Кепа из бенда „Free Spirits".

Тај нови звук, ванвременским песмама, дају некадашњи „Смакови" сарадници. Снажан еруптивни глас Ане Поповић која је певала пратеће вокале на концертима у Арени и на Ушћу, гитариста Михаел Стојановић, Точков ученик и басиста Јован Јовановић, сви одрасли на рок музици. Реинкарнација антологијских нумера за све је био велики изазов.

„Јер је велики терет радити те песме, које су већ јако добре и јако квалитетне, а не покварити их. А ми смо успели да направимо те песме да звуче другачије, а да се сачува њихов базични неки квалитет", каже Михаел Фафа Стојановић.

„Била сам скептична у почетку, али како је време пролазило, из концерта у концерт, некако сам се ја све боље осећала у томе, да просто сад, некад имам чак утисак док певам да су то моје песме", каже Ана Поповић.

Песме крагујевачог четверца већ су наишле на добар пријем код публике. Нумере „Корњачина кожа", „Даире", „Црна дама", „Невидиљиве теразије", „Шумадијски блуз" поново подижу на трон непролазни рок звук.

Кепа и Слободни дух, добре вибрације најпре ће поделти са публиком у београдском СКЦ-у 22. децембра. Следи турнеја по Србији као „Завештање" некадашњем „Смаку".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи