„Сентрал денс ивент“ – новогодишњи пакет електронске музике у „Хангару“

Пето издање „Сентрал денс ивента“ доноси чак пет догађаја за љубитеље електронског звука, у периоду од 23. децембра до 13. јануара у „Хангару“ код Луке Београд.

Централни део обухвата три вечери - 30. и 31. децембра 2017. и 1. јануара 2018. године, у оквиру којег ће, првог дана, наступити берлински дуо „Пан пот“, познат по минималном, експерименталном звуку чију срж чине мрачни тонови, који су временом постали њихов заштитни знак.

Те вечери придружиће им се домаћа подршка Марко Милосављевић и Леа Добричић, као и гост из Македоније ди-џеј Фладер.

Круна ове три вечери је дочек Нове године, који је поверен музичарима из „Дајнамика“, у оквиру којег ће наступити "Kollektiv Turmstrasse", Магдалена и Лехар, уз домаћег представника Кристијана Молнара.

Издавачку кућу „Дајнамик“ (Diynamic) основали су Соломун и Адриано Тролио пре 11 година и једна је од највећих када је реч о светској електронској сцени. „Дајнамик шоукејс“ журке се одржавају широм света, као и фестивали у Амстердаму, Берлину, Бразилу, Буенос Ајресу, Истанбулу и Тел Авиву.

Репризу дочека Нове године, првог јануара, обележиће „Драмкоуд шоукејс“, који представљају Иларио Аликанте и „Денс енд Пика“, а придружиће им се Илија Ђоковић.

„Драмкоуд рекордс" (Drumcode records) је шведска техно етикета чији је оснивач Адам Бејер. Ова издавачка кућа основана је 1996. и достигла је завидан успех са именима као што су Алан Фицпатрик, Амели Ленс, Енрико Сангиулано, Иларио Аликанте...

Увертира у тродневни новогодишњи маратон је „Сентрал денс ивент“ промо журка, која ће бити одржана 23. децембра, такође у „Хангару“, када ће наступити младе наде светске електронске сцене Шарлот де Вите и La Fleur. Придружиће им се наше познате ди-џеј даме Кристина Лалић и Невена Јеремић.

Последњи догађај „Сентрал денс ивента“ је заказан за 13. јануар, када долазе Ања Шнајдер, ди-џеј, продуцент, радио-водитељ, сувласник етикете „Мобили“ и Родригез Џуниор, некадашња половина електро бенда The Youngsters. У оквиру свог уживо наступа, свираће на винтиџ синтисајзеру, клавијатури и другој аналогној опреми.

Појединачне карте, као и комплети улазница налазе се у продаји путем мрежа „Евентим“ и „Гигстикс“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи