Београђани са „Рибљом чорбом“ и Ацом Лукасом дочекују Нову годину

За дочек Нове године у Београду ће на платоу испред Народне скупштине Србије наступити група Рибља чорба, Аца Лукас и бенд „Балканика“, најавио је градоначелник Београда Синиша Мали и додао да ће дан пре тога публику забављати Жељко Самарџић и групе „Ван Гог“ и „Зана“.

На Сава променади ће 29. децембра бити одржани концерти групе „Ортодокс келтс“ и „Ничим изазван“, најавио је Мали на конференцији одржаној поводом манифестације „Београдска зима“ која ће, према његовим речима, почети 1. децембра и трајати до 31. јануара.

„Никада већи број догађаја и манифестација није организован за све, од најмлађих до најстаријих“, навео је Мали.

Говорећи о програму те манифестације рекао је да ће, између осталог, на Тргу републике 1. децембра бити отворен „Трг отвореног срца“, а на платоу испред општине Звездара „Трг бајки“.

Мали је рекао да ове године има неколико новитета у програму, а неки од њих су „Парк будућности“ - културно-едукативни програм намењен деци и младима који ће бити отворен на Београдском сајму.

Осим тога, по први пут биће организован и бал за пензионере у установи културе „Вук Стефановић Караџић“.

Градоначелник је навео да је и 2017. рекордна година по питању броја туриста у Београду.

„Више од 18 одсто већи број туриста за првих девет месеци него 2016. године, више од 20 одсто већи број ноћења и очекујем да се тај тренд настави и да се ова година заврши као рекордна година са скоро 800 милиона евра прихода од туризма само за град Београд“, нагласио је Мали.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи