Џез радионица Роберта Гласпера у Београду

Троструки добитник награде Греми и један од најпопуларнијих џез музичара Роберт Гласпер стиже у Београд са својим триом и ди-џеј Санденс, где ће имати први наступ у Србији већ следеће недеље, 22. и 23. новембра, у склопу концертног серијала „Мјузиколоџи баркафе сешнс“.

Познато је да у оквиру својих светских турнеја Роберт Гласпер радо остварује контакт са локалним уметницама и љубитељима музике уопште.

Гласпер ће искористити дводневни боравак у Београду, како би са нашим младим музичарима и онима који се тако осећају, поделио искуства своје богате каријере, открио им трикове и тајне у које је проникао бавећи се музиком и музичком индустријом.

Радионица са Робертом Гласпером ће бити одржана 23. новембра у клубу „Битеф арт кафеу“, уз подршку Америчке амбасаде у Београду.

Идеја концертног серијала „Мјузиколоџи баркафе сешнс“ је да, осим што пружа прилику публици да чује извођаче које је тешко чути у земљи и региону, омогући музичарима и младима који желе да се баве музиком да похађају креативне и интерактивне радионице са извођачима који наступају.

„Желимо да у младима пробудимо креативну мисао и пружимо им опцију да чују и науче нешто ново и другачије у сопственој земљи, као и да сопственим ангажовањем и неспутаним истраживањем створе нешто што излази из оквира и калупа музике са наших простора. 'Мјузиколоџи' је тако својеврсна школа музике, са циљем да младима донесе нешто потпуно ново. Они најчешће формално музичко образовање траже ван граница наше земље, а циљ ових радионица је да омогућимо музичарима да и у сопственој земљи уче и то од неких од тренутно најцењенијих музичара“,“ каже директор фестивала Миша Релић.

Управо ће на промоцији радионице са Робертом Гласпером, 17. новембра у клубу „Соул сосајети“ наступити група изврсних младих музичара, под именом „Роберт Гласпер Белгрејд експеримент“.

Они ће употпунити Гласперов долазак, доносећи инструментале његовог „Експеримента“ као и песме са албума Black Radio.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи