Одржано вече сећања на Миливоја Мићу Марковића

Биг Бенд РТС-а и ученици џез одсека Музичке школе „Станковић“, наступили су у београдском Дому омладине у част великана наше џез сцене Миливоја Миће Марковића, који је летос преминуо у Београду.

Сећања на дугогодишњег уметничког директора Београдског џез фестивала са публиком су поделили новинарка Радмила Станковић, џез диригент и композитор Војислав Бубиша Симић и новинар и публициста Војислав Пантић.

Публика је имала прилику и да види документарни филм Some Memories, у режији Марте Вукотић, који бележи припрему и рад око опроштајног концерта легендарног „Секстета Марковић-Гут“, који је организован на Београдском џез фестивалу 2009. године.

Миливоје Мића Марковић остаће упамћен по многобројним наступима, али и као композитор изузетно упечатљиве музичке теме за филм и ТВ серију Отписани.

Заједно са Стјепком Гутом водио је утицајни „Секстет Марковић-Гут“ са којим је наступао на европским џез фестивалима.

Музика тог легендарног секстета забележена је на пет самосталних албума.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи