Славни Иво Погорелић 18. децембра на Коларцу

Један од најзначајнијих пијаниста данашњице Иво Погорелић наступиће 18. децембра на сцени београдског Коларца у оквиру програма треће сезоне циклуса „Коларац – твој свет музике“, најавили су организатори.

Према речима Мирјане Лазаревић, oдговорне уреднице за музички програм Центра за музику, цео циклус ексклузивних концерта остварен је уз помоћ МТС-а.

„Јако смо задовољни што ће тако значајан уметник као што је Иво Погорелић доћи после скоро 30 година у Београд. Требало нам је десет година преговарања да обезбедимо гостовање  Погорелића на сцени Коларца. Он ће у Београду свирати композиције Клементија, Хајдна, Бетовена, Шопена, Листа и Равела. Немамо концертну агенцију која се бави довођењем великих музичких звезда и тиме је наш успех већи“, истакла је Лазаревићева.

Уредница је напоменула да су коначно сакупљена средства за куповину новог концертног клавира за Коларчеву задужбину.

„Погорелић ће у новембру одабрати клавир 'Стенвеј' за који смо различитим програмима и конкурсом код Министарства правде успели да сакупимо средства. Тај клавир ће до краја године доћи у Коларац“, објаснила је Лазаревићева, уз напомену да је циклус „Коларац – твој свет музике“ отворен за програме за које публике показује велико интересовање.

„Трудимо се да испунимо жеље публике, али и да чујемо са сцене неке уметнике који не долазе често у Београд.“

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи