Амерички састав објавио спот снимљен на Кадињачи!

„Тичерс“, њујоршки састав у стреловитом успону, који је наступио на овогодишњем „Егзиту“ као предгрупа рок гигантима из састава „Килерс“, објавио је спот снимљен на Кадињачи код Ужица!

Чланови групе у овом црно-белом споту свирају у самом срцу спомен-комплекса који обележава битку на Кадињачи из Другог светског рата, када се далеко бројнијој и до зуба наоружаној немачкој војсци херојски супроставио батаљон састављен од радника ужичких фабрика и радионица, формиран ради одбране Ужица од немачке окупације.

По сопственом признању, „Тичерси“ су велики заљубљеници у Србију, а обилазили су бројне споменике и величанствене грађевине, чија је заједничка одлика да изгледају као да су настали у далекој будућности.

Чланови бенда су изјавили да их бруталистичка архитектура овдашњих „споменикса“ како их зову чак и на енглеском, подсећа на популарне филмове из серијала Ратови звезда.

Фронтмена Бен Бронфман је објаснио шта их је мотивисало да управо овде сниме спот за своју песму: „Обожавам споменике из доба комунизма, за мене је то изузетно важна архитектура. Имају посебну енергију, знам да би требало да буду тмурни, и јесу, али су и изузетно моћни!“.

Бен тврди да је уметнички израз веома важан део њихове музике: „Наша музика је уметност и увек је била важан део мог живота, мислим да је важно и могуће спојити их у целину“.

„Тичерс“ су креативни мултиинструменталисти који комбинују фанк и инди звукове, афро-диско утицај и електронику, а резултат се најбоље види на њиховим заразним сингловима Ocean и Мannequin In Heat, а како звуче могли су да провере сви посетиоци нултог дана „Eгзита“: „Ово је најневероватнији фестивал на којем смо наступили. Било је остварење сна наступати пре 'Килерса' и чини нам се да нас је и публика одлично прихватила. Сада сви обожавамо Србију!“.

 

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи