„Резидентси“ у новембру у Дому омладине

Истинске легенде америчког арт рока, група „Резидентс“, наступиће 20. новембра у београдском Дому омладине, најавили су организатори.

 

Концерт ће бити седећи, што омогућава максималан комфор и концентрацију за праћење овог јединственог уметничког спектакла.

Преко четрдесет година „Резидентс“ (The Residents) се сматрају најмистериознијим иконама авангардне музике.

Поникли у оквирима калифорнијске андерграунд уметничке сцене током седамдесетих година 20. века, првобитно су били виђени као откачено-сатирични рок банд који се ругао ограниченостима мејнстрим културе, али је са временом у први план избила њихова далеко озбиљнија и револуционарнија страна.

Данас је јасно да су „Резидентс“ смели уметнички колектив који је својевремно први донео узбудљиве иновације у новим музичким областима, појављујући се истовремено као пионири електронике, арт рока, индустријске и лонџ музике.

Осим смелог споја рокенрола са аутентичним театарским изразом – по чему су постали славни, њихов огроман допринос у употреби видео-спотова у музици одавно је прихваћен као један од највећих раних домета у овој области популарне културе.

Улазнице су од 4. септембра у продаји преко мреже „Евентим“, по посебно привилегованој претпродајној цени од 1.000 динара у врло ограниченом контигенту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи