До недеље ће Нови Сад бити танго град

У Новом Саду је почео међународни фестивал „Нови Сад - Танго град“, а до недеље Новосађани ће, осим у плесу, имати прилику да уживају и у бројним пратећим садржајима фестивала.

Фестивал је почео синоћ научним предавањем „Сци танго“ које је одржано у Галерији Матице српске.

„Прво предавање 'Плес у позоришту' одржао је сценограф и костимограф Миодраг Табачки, редовни професор Факултета драмских уметности у Београду, а друго под називом 'Танго као надахнуће кроз музичко стваралаштво' композитор и стручни сарадник Катедре за композицију Академије уметности у Новом Саду, Љубомир Николић“, наводе организатори.

У Новосадској синагоги вечерас, од 20 сати, биће одржан концерт на којем ће наступити „Белтанго квинтет“ из Београда, а на сцени ће им се придружити, како најављују организатори, аргентински танго маестроси Селва Мастроти и Марсело Рамер.

„У недељу 27. августа, последњег дана фестивала, сада већ традиционално, танго ће се слушати и плесати на тераси Петроварадинске тврђаве. Биће то прилика да, на месту са најлепшим погледом на Дунав, Нови Сад и војвођанску равницу, уживају сви Новосађани, а тим догађајем, фестивал ће званично бити затворен“, наводе организатори у саоопштењу.

Међународни фестивал „Нови Сад – Танго град“, који се по четврти пут одржава у Новом Саду, организује Удружење „Тодо танго“.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи