Спектакуларно издање „Бир феста“

Јубиларни 15. Београдски фестивал пива посетило је више од 520.000 људи. Овај фестивал је још једном потврдио да је најпосећенији у југоисточној Европи и да атмосфера која влада на фестивалу привлачи госте из свих крајева света, који на београдском Ушћу заједно уживају у музичким концертима, којих је ове године било 38, а све то зачињено са више од 200 врста пивских укуса.

За пет дана фестивала посетиоци су уживали у скоро педесет сати врхунског и бесплатног програма на две бине. У новим фестивалским зонама посетиоци су први пут могли да пробају нове пивске укусе из целог света уз нови доживљај, али и из малих пивара из земље и региона.

Одржано је и прво регионално такмичење у бирпонгу, а Београдски фестивал пива био је домаћин и излагачима из више од десет земаља који су дошли на прву Међународну размену сувенира.

Организатори посебну захвалност исказују граду Београду који је суорганизатор фестивала од првог издања. „Сарадња са челницима Београда је одлична и заједничким напорима чинимо све да фестивал задржи оно по чему је познат – бесплатан улаз, сјајан музички програм и космополитску атмосферу, која иначе краси Београд“, наводи се у саопштењу.

Фестивал је изузетно значајан и за град Београд и за државу Србију, јер се у августу значајно повећа број страних и домаћих туриста који у Београд долазе због фестивала.

Страни туристи у Београду током фестивала бораве просечно три дана и троше око 90 евра дневно, тако да су процене да ће ове године захваљујући „Бир фесту" само кроз ПДВ директно у буџет државе Србије бити уплаћено око 1.080.000 евра (ПДВ на пружање услуга транспорта, хотелијерства, угоститељства, итд).

Када се томе придода новац, који ће бити потрошен на ове услуге, што је директни допринос привреди Београда и Србије, Београдски фестивал пива је генерисао привредну активност од укупно 5.400.000 евра.

„Без подршке града, Беоком сервиса и свих градских комуналних предузећа, скоро да би било немогуће реализовати велике логистичке потребе фестивала. Такође, велико хвала и ресорном министарству туризма, које препознаје вишеструке бенефите манифестационог туризма“, истиче организатор.

„Поносни смо на посетиоце фестивала који су у потпуности испоштовали безбедносне мере МУП-а Републике Србије, градских и редарских служби, тако да је фестивал протекао у најбољем реду и без и једног јединог инцидента. МУП Републике Србије је урадио свој посао на врхунском нивоу, а припадници Полицијске управе града Београда су учинили све да се посетиоци осећају максимално безбедно.“

„Наравно, велико хвала и комерцијалним партнерима фестивала у несебичној помоћи да „Бир фест“ изгледа светски – врхунска продукција и сјајан музички програм, а све то уз бесплатан улаз.“

Ове године је по пети пут организован бесплатан превоз у Београду, а други пут акција је организована и из Новог Сада, Крагујевца и Ниша. На овај начин безбедно је превезено више од 50.000 посетилаца. За време одржавања фестивала није било инцидената у саобраћају, а томе је свакако допринела професионална подршка и сарадња припадника МУП-а Републике Србије.

Резултати друштвено одговорне кампање „Бирам да рециклирам“, која је спроведена девети пут, недвосмислено су показали да међу посетиоцима фестивала расте свест о значају рециклаже, као и о заштити животне средине.

У оквиру ове акције прикупљено је око пола тоне лименки за рециклажу, а преостале количине материјала ће бити сортиране у рециклажним центрима Градске чистоће.

„На крају, захваљујемо се и свим медијима који су најављивали и извештавали са 'Бир феста' и тако дали немерљив допринос грађењу позитивног имиџа најмасовнијег рокенрол фестивала у овом делу Европе.“

„Слика коју смо послали у свет са Ушћа за пет дана фестивала јесте гостопримљив Београд и Србија, жељни дружења и интеракције са окружењем. И овога лета Београдски фестивал пива је у потпуности оправдао своје давно зацртане циљеве – дружење, толеранција и одговорна конзумација“, закључује организатор.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи