„Мали театар фест“ ствара нове љубитеље позоришта у Новом Пазару

Током пет дана манифестације „Мали театар фест“, новопазарској публици представљене су три премијерне представе, као и три гостујућа комада из Краљева и Лазаревца. Први ревијални фестивал дечјег и омладинског позоришта реализован је уз подршку Министарства културе Републике Србије и Града Новог Пазара.

Ревијални фестивал дечијег и омладинског позоришта у Новом Пазару „Мали театар фест“ организован од стране Центра Дуга у сарадњи са Регионалним позориштем Нови Пазар и драмском школом „Мали театар“, коју води глумица Кристина Јевтовић, а која активно делује претходних пет година у поменутом центру.

Током пет фестивалских дана, публици су представљене три премијерне представе групе „Мали театар из Новог Пазара, као и три гостујуће представе из Краљева и Лазаревца.

Директорка фестивала, Фатима Дуровић, истакла је важност овог догађаја за развој младих талената и значај који има за заједницу.

„Створили смо нешто што до сада није постојало, а сада изгледа као да је одувек било ту. Деца су завладала сценом, а ми смо само подигли завесу. Овај фестивал показује да добре идеје, које чине људе срећнима, могу усмерити енергију ка нечем већем, и то нимало случајно – иза овог успеха стоји дугогодишњи рад, таленат и посвећеност," рекла је Дуровићева.

Фестивал је пружио прилику малим уметницима да покажу своје умеће, а позоришно искуство, према речима организатора, има алхемијски карактер, јер значајно утиче на развој маште, размишљања и разумевања света.

„У животима ових малих уметника, једно је сигурно уписали смо тренутак вредан памћења“, истакла је Фатима Дуровић.

Пратећи програм фестивала био је богат радионицама у Центру Дуга, које су додатно промовисале позоришну уметност.

Све представе су изведене на камерној сцени Регионалног позоришта Нови Пазар. Међу извођењима су се посебно истакле представе Чаробњак из Оза и Оцена мање старије групе „Малог театра, затим дирљиво извођење Ружног пачета најмлађих глумаца, као и комедије Пепељуга какву нисте видели и Наопачке из Краљева и Замало, Београд, вишеструко награђивана представа Лазаревачке гимназије, које су забавиле и децу и одрасле.

Посебна вредност пројекта је повезивање младих, умрежавање и институционална сарадња. Уз овакву енергију и креативност, Мали театар фест превазишао је очекивања и постао догађај који ће, како организатори кажу, постати традиционалан део културне сцене Новог Пазара.

Желимо да град младих, Нови Пазар, буде један од најпрепознатљивијих по програмима за децу и младе у целој Србији“, рекла је за РТС Фатима Дуровић.

субота, 12. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи