Читај ми!

Почиње 17. LIFFE, Лесковац окупља регионалне великане седме уметности

Уручењем награде „Отисак Горана Паскаљевића“ првом лауреату и пројекцијом филма „Чувар плаже у зимском периоду“ вечерас ће бити отворен 17. Лесковачки интернационални фестивал филмске режије LIFFE.

Свечана церемонија отварања Фестивала LIFFE почиње у 19 часова, када ће црвеним тепихом испред Народног позоришта у Лесковцу, продефиловати званице из културног и јавног живота Србије и региона.

Глумав Небојша Дугалић водиће програм у Народном позоришту у оквиру којег ће лесковачка смотра бити и званично отворена. Овогодишње, 17. издање фестивала отвореним ће прогласити Ирфан Менсур, главни глумац у филму Чувар плаже у зимском периоду и члан жирија Главног такмичарског програма.

Централни део вечери је уручење новоустановљене награде „Отисак Горана Паскаљевића“ филмском уметнику који се истиче аутентичним стилом, кога краси изграђен филмски језик, оригиналност у синематичном представљању стварности, наратив у функцији емоционалне и интелектуалне афирмације човекољубља, разумевања и толеранције.

Награду ће уручити супруга великана еворпског фима госпођа Кристина Паскаљевић.

Након тога биће приказана рестаурирана верзија првог играног филма Горана Паскаљевића Чувар плаже у зимском периоду.

Током Фестивала, у холу Лесковачког културног центра, посетиоци ће моћи да погледају изложбу Плакати из филмова Горана Паскаљевића, док је у Галерији ЛКЦ-а актуелна поставка Горан Паскаљевић – живот кроз филм, на којој се налазе фотографије из Паскаљевићевих играних остварења, из приватне архиве, са снимања филмова, као и новински текстови о његовој каријери.

Ауторка изложби је Маја Медић.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи