Читај ми!

Ирфан Менсур, Иван Икић и Предраг Личина у жирију фестивала LIFFE у Лесковцу

Жири Главног такмичарског програма 17. Лесковачког интернационалног фестивала филмске режије, у оквиру којег ће бити приказано 10 остварења са простора бивше Југославије, чине реномирани ствараоци домаћег и регионалног филма, глумац Ирфан Менсур, редитељ и сценариста Иван Икић, и редитељ и сценариста Предраг Личина.

У програму Млади аутори у фокусу, који приказује први или други филм аутора из југоисточне Европе до 35 година старости, биће додељена Награда за најбољу режију.

О њој ће одлучивати жири у саставу: Вук Ршумовић, редитељ и сценариста, Маша Нешковић, редитељка и Маја Медић, сниматељка.

Такмичарска селекција Студентски филм, посвећена остварењима студената филмских академија из региона, има три награде: Награда за најбољу режију студентског филма, Друга награда за режију студентског филма и Трећа награда за режију студентског филма.

О најбољима, одлуку ће донети жири који чине: Џенан Еско, редитељ из БиХ, Милош Влалукин, глумац и Предраг Ђурђевић, сценариста.

Лесковачки интернационални фестивал филмске режије LIFFE основао је Лесковачки културни центар 2008. године у циљу промоције и афирмације филмске режије и остварења из земље и региона.

У току своје шеснаестогодишње историје, развио се у престижну манифестацију на којој се представљају највреднија остварења из региона.

Интернационални фестивал филмске режије у Лесковцу основан је са идејом културолошког умрежавања региона.

Током 16 година, Фестивал је угостио више од 100 најпознатијих редитеља различитих генерација, као и велики број глумаца из Србије и региона.

LIFFE се одржава уз подршку Града Лесковца, Министарства културе Републике Србије, Филмског центра Србије и партнера.

четвртак, 12. септембар 2024.
30° C

Коментари

Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Tolkin bi se zgrozio
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи