Суботом на РТС квалитетан програм за децу – цртаћи, квиз, документарна емисија, нове сезоне популарних серија...

Ове јесени, свака субота биће прави мали ТВ празник за децу. Преподневни термини на Првом и Другом програму РТС-а посвећени су најмлађим гледаоцима, па ћемо тако пратити чак пет нових садржаја: емисију „Важне ствари“, трећу сезону НТЦ квиза, легендарне „Штрумпфове“, премијерне епизоде игране Би.Би-Сијеве серије „Авантуре Хети Федер“, као и популарну македонску играну серију „Зоки Поки“.

Суботом на РТС квалитетан програм за децу – цртаћи, квиз, документарна емисија, нове сезоне популарних серија... Суботом на РТС квалитетан програм за децу – цртаћи, квиз, документарна емисија, нове сезоне популарних серија...

Програм за децу је од овог септембра обогаћен новим серијалом. У питању је важан серијал, јер у њему управо деца говоре о томе шта су за њих важне ствари. Важне ствари су документарни серијал од 16 епизода, који ће се емитовати сваке суботе на Првом програму у 12.45.

У свакој епизоди неколико деце, седећи код фризера, говори о томе шта их мучи, шта их радује, како пролазе кроз развод родитеља, како се носе са својим одрастањем, како их другари прихватају ако су „другачијег“ порекла, статуса или изгледа. Деца која су ту јер су желела да кажу шта им је важно и немају осећај да су пред камерама, већ кроз разговор са фризером Борком откривају свој мали свет, пун великих мисли и идеја.

Серијал нема за циљ ни да насмеје нити да растужи, он се обраћа гледаоцима са циљем да буде мала школа емпатије и толеранције, јер кроз изјаве деце деца-гледаоци могу да сагледају своју ситуацију из неког другог угла и да се у свом евентуалном проблему не осећају усамљени.

Трећа сезона НТЦ квиза

Пре Важних ствари, истог дана, суботом на Првом програму у подне креће трећа сезона НТЦ квиза. Квиз и даље није квиз знања, већ квиз мисаоних вештина, у коме ће морати да се повезују асоцијације, вежба слушна пажња, мисли кроз покрет... и све то кроз – игру!

Поред старих игара које гледаоци воле, ту је и нова, игра изненађења, која је у свакој епизоди другачија. А највеће изненађење у овој сезони је нови водитељ и то је од ове године наш познати глумац Александар Аца Радојичић, који све време највија, али не за одређене тимове, већ за добру игру!

Као и претходне године, сваки тим чине ученици једне школе: у сваком тиму су два ученика трећег разреда и по један ученик другог и четвртог разреда. Школе долазе из целе Србије и у 16 епизода учествују школе из следећих градова: Суботице, Сремских Карловаца, Београда, Житишта, Шајкаша, Пожаревца, Аранђеловца, Ваљева, Крагујевца, Александровца, Новог Сада, Лознице, Зрењанина и Параћина.

Суботом РТС 2 посвећен деци

Субота је посвећена деци и на РТС 2. Јутро може да отпочне премијерном епизодом легендарне цртане серије Штрумпфови, у којој пратимо авантуре малих плавих шумских бића уз које су расле генерације деце широм планете.

Одмах после цртаћа, наставља се премијерно емитовање вишеструко награђиване Би-Би-Сијеве серије за децу Авантуре Хети Федер. У центру радње је девојчица Хети, која одраста без родитеља. Живећи у дечјој болници, сиротишту и хранитељским породицама, она не одустаје од тога да себи и својим другарима живот учини лепшим.

Након ове серије, на програму је предивна македонска играна серија за децу Зоки Поки, рађена по чувеном роману македонске списатељице Оливере Николове који је преведен на много језика... Серија се приказује и у Скандинавији и Немачкој, а прати занимљиве догађаје из свакодневице једног детета. Серија зрачи топлином, њени јунаци су оличење универзалних вредности, а свет је представљен као сигурно место за развој и живот детета.

уторак, 17. септембар 2024.
18° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи