Читај ми!

„Пливајући" ауто-пут: Зашто је парк у центру Даласа посебан

"Klyde warren Park" у центру Даласа је место које привлачи целе фамилије. Родитељи шетају, деца се играју. Ту су и бесплатни часови јоге и разне друге рекреативне активности.

Кад је реч о храни, популарни су такозвани „фуд тракс", који се могу све више наћи у Америци, храна у камионима, где је широк распон хране, од грчке до мексичке.

Оно што је такође интересантно је и то што се не примећује на први поглед је да је испод целог парка широк ауто-пут који као да се „слије" испод површине земље и после поново изађе на површину.

Парк је отворен 2012. године са идејом да се повежу већ популарни делови града, Аптаун и Уметнички Дистрикт као и пословни део центра. 

Изгледа да је идеја успела јер Парк привуче милион посетилаца годишње у самом центру града, што у САД није увек случај јер фамилије често гравитирају ка активностима у предграђима.

На широј територији Даласа и оближњег Fort Worth-a сада живи преко осам милиона људи, јер је ових година привукао значајан број нових становника.

Године 2023, је аеродром у Даласу био трећи најпрометнији у Америци.

То је и град контраста, јер се са једне стране могу видети скупоцене луксузне куће, а са друге стране град има једну од највећих стопа сиромаштва у земљи, као и један број бескућника од којих неки живе у најстрожем центру града.

Значајан број великих компанија има своје присуство у Даласу и генерално у Тексасу, али очигледно немају сви финансијске користи од тога. 

Једна од главних атракција у Даласу зове се једноставно The Eye – Око. Иначе, Далас је све популарнији из године у годину, и велики број људи се стално досељава у град.

четвртак, 17. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи