Млади Јагодинац за три дана урадио мурал са ликом Боре Ђорђевића

Четири дана од смрти, рок легенда Бора Ђорђевић добио је мурал са својим ликом у Јагодини и то захваљујући младом и перспективном уметнику из овог града, Сави Маварићу, познатијем као СаскиАрт.

Талентовани млади уметник, испунио је очеву жељу и на згради осликао највећу рок легенду наших простора.

Уз прецизно исцртан Борин лик, испасини су и стихови његовог великог хита Погледај дом свој Анђеле.

Израда мурала је трајала три дана, или како је Сава навео на свом профилу на Инстаграму, тачно 22 радна сата за слику пречника два и по са пет и по метара.

Сава Маварић иначе је студент ИТС-а, али се већ неколико година бави и професионалном израдом графита и мурала. Иза себе има преко 80 одрађених радова од којих се посебно издвоја мурал посвећен Новаку Ђоковићу и то мурал одрађен пре освајања златне медаље на Олимпијским играма у Паризу, затим Синиши Михајловићу и сада, како каже Сава, њему најдражи мурал посвећен Борисаву Бори Ђорђевићу, који је преминуо у болници у Љубљани 4. септембра

„Било је напорно и тешко највише због сунца, али сам навикао тако да радим. Инспирацију за цртање ми је дао мој отац, он ме је и ангажовао, заправо овај мурал је његова идеја и жеља и ја сам му то остварио. Јако је волео Бору Чорбу, ишао је на много концерата широм бивше Југославије. Мурал се налази испред наше зграде и јако му се свиђа како је све испало, заиста су се сви одушевили и свима је јако драго што је Јагодина добила овако леп мурал и сећање на једног великог уметника. Ја само могу да кажем да ми је част што сам живео у ери Рибље Чорбе“, рекао талентовани млади уметник у изјави за агенцију РИНА.

недеља, 08. септембар 2024.
25° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару