Даска на којој је плутала Кејт Винслет у филму „Титаник“ продата на аукцији за 718.750 долара.

Још од објављивања филма „Титаник“ 1997. године, водила се дебата да ли је даска била довољно велика да прими и Леонарда Дикаприја и спасе га од смрти у леденој води. Продаја је обављена током аукције реквизита и костима у власништву ланца ресторана и одмаралишта „Планет Холивуд“.

Даска на којој је плутала Кејт Винслет у филму „Титаник“ продата на аукцији за 718.750 долара. Даска на којој је плутала Кејт Винслет у филму „Титаник“ продата на аукцији за 718.750 долара.

У блокбастеру Титаник, измишљени Џек, којег игра Леонардо Дикаприо, инсистира да је даска – део оквира врата – довољно великa само за његову љубавницу Роуз, коју игра Кејт Винслет. Касније је умро у леденом Атлантику, а његово тело нестало је у дубинама океана.

У епизоди Разоткривања митова из 2012, режисер Титаника, Џејмс Камерон, открио је да прима на десетине мејлова дневно у којима Роуз назива „себичном“, а Џека „идиотом“.

Али он је ставио тачку на дебату, рекавши да је према сценарију Џек морао да умре.

„Можда смо погрешили и требало је да даска буде мало мања, али тип је морао да умре“, рекао је редитељ.

Према аукцијској кући „Херитиџ аукшн“ даска, која се често погрешно сматра вратима, била је реконструкција комада крхотина спасених после трагедије брода 1912. године.

А у вези са дебатом о томе да ли је могла да прими обоје, аукционари наводе: „Оквир је дуг око 2,4 метра и један метар широк.“

Међу осталим реквизитима који су се нашли на аукцији био је и бич Индијане Џонса који је продат за 525.000 долара.

Костим Спајдермена који је носио Тоби Мегвајер продат је за 125.000 долара, док је секира коју је Џек Николсон користио у Исијавању да провали врата купатила уз најаву „Ево, Џонија!“ обезбедила је исти износ.

На аукцији је прикупљено 15,68 милиона долара, што је чини једном од најуспешнијих продаја колекције реквизита и костима, саопштила је аукцијска кућа „Херитиџ аукшн“.

недеља, 28. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво