Читај ми!

Софија дозволила прелет авиона Сергеја Лаврова

Министарски савет ОЕБС-а почиње у четвртак у Скопљу. Амбасада Русије у Бугарској потврдила да је Софија дозволила да авион руског министра спољних послова Сергеја Лаврова прелети бугарски ваздушни простор. Претходно је и македонска влада одобрила долазак руског дипломате.

Амбасада Русије у Бугарској је саопштила да су бугарске власти дозволиле да авион руског министра спољних послова Сергеја Лаврова прелети бугарски ваздушни простор. 

"Да, потврђујемо", речено је из руске амбасаде за РИА на питање о томе да ли је тачно да је Бугарска дозволила прелет авиона шефа руске дипломатије.

Дозволом Бугарске да авион руског министра спољних послова прелети ваздушни простор те земље отклоњена је и последња непознаница уочи 30. Министарског савета ОЕБС-а у Скопљу на ком ће шефови дипломатије 57 земаља разговарати о безбедносној ситуацији. 

Портпарол Европске уније Петер Стано раније је изјавио да дозвола за прелет авиона руског министарства спољних послова не представља кршење антируских санкција.

Министарски савет ОЕБС-а трајаће од 30. новембра до 1. децембра на захтев председавајућег ОЕБС-а и министра спољних послова Северне Македоније Бујара Османија.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво