Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

САД дају Кијеву 700 милиона долара, Британија 600 милиона фунти; Русија упозорава да ће ограничити извоз стратешких сировина

Рат у Украјини – 932. дан. САД ће обезбедити Украјини нову помоћ, више од 700 милиона долара, а Британија најмање 600 милиона фунти, најавили су шефови дипломатија тих држава током посете Кијеву. Председник Русије Владимир Путин поручује да би Москва могла да уведе ограничење извоза стратешких сировина, посебно када је реч о уранијуму, титанијуму и никлу.

САД дају Кијеву 700 милиона долара, Британија 600 милиона фунти; Русија упозорава да ће ограничити извоз стратешких сировина САД дају Кијеву 700 милиона долара, Британија 600 милиона фунти; Русија упозорава да ће ограничити извоз стратешких сировина

Кремљ је саопштио да ће Москва применити, како је назвала, "сразмеран одговор" ако Сједињене Америчке Државе дозволе Украјини да користи америчке ракете система АТАКМС за ударе дубоко унутар територије Русије.

Амерички председник Џозеф Бајден рекао је да његова администрација тренутно решава то питање.

Русија мора да врати контролу над полуострвом Крим Украјини, изјавио је турски председник Реџеп Тајип Ердоган у видео-поруци четвртом Самиту лидера Кримске платформе.

Међутим, Марија Захарова, портпаролка Министарства спољних послова каже да региони у саставу Руске федерације нису тема мировних преговора.

Шефови дипломатија САД и Велике Британије најавили су у Кијеву нову помоћ Украјини.

Вашингтон ће обезбедити више од 700 милиона долара помоћи, а Лондон најмање 600 милиона фунти.

Руски председник Владимир Путин је дао налог Влади да размотри ограничење извоза стратешких сировина, као што су уранијум, титанијум и никл, ако то не штети економији државе.

"У неким земљама се стварају стратешке резерве, предузимају се неке друге мере, генерално, ако нам то не штети, могли бисмо да размишљамо о одређеним ограничењима", навео је Путин.

четвртак, 12. септембар 2024.
18° C

Коментари

Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Tolkin bi se zgrozio
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar na kritiku
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Čemu neki izrazi
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Dobra kritika
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи