Вучић: Нека опозиција одлучи да ли жели да дођем у Скупштину

Председник Србије Александар Вучић поручио је представницима опозиције да одлуче да ли желе, или не желе, да он дође у Народну скупштину да присустувује седници посвећеној ископавању литијума, оценивши притом да се представници опозиције "плаше једног човека, да се плаше речи, мозга и главе једног човека".

Коментаришући позив опозиције да дође у Скупштину, Вучић је изјавио да се они плаше само једног човека и поручио им да одлуче да ли желе, или не желе, да присустувује седници посвећеној ископавању литијума.

"Све би они на свету дали, само да тог једног могу да победе и да сруше. А мучи их то што се тај један не плаши свих њих заједно. Мучи их то што тај један зна шта би они од Србије направили и колико би је у прошлост вратили", рекао је Вучић након свечаности поводом завршетка радова на хотелу Сент Риџис у Кули Београд, одговарајући на питање новинара да прокоментарише изјаву посланика Демократске странке Срђана Миливојевића да Вучић увек добије паничан страх када се спомену АП КиМ и литијум.

Упитао је да ли су то исти представници опозиције који су рекли да га чекају да дође у Скупштину, па када је председница Народне скупштине Ана Брнабић рекла да ће Вучић доћи, како је председник навео, из опозиције су рекли да "може само на балкон скупштине".

"Пошто су раније говорили како ће да ме растуре, па пошто је сваки пут било обрнуто, сад више не желе ни да ме виде. Али нешто им и не иде, више ни са једном причом", рекао је Вучић.

Упитан да прокоментарише изјаву председника Странке слободе и правде Драгана Ђиласа да су Ана Брнабић и посланици СНС-а у Скупштини постављени само док се он не врати из посете Њујорку, Вучић је одговорио да је као и обично изјава Ђиласа "кратка, али глупа".

Вучић је одговарајући на оптужбе Драгана Ђиласа да је НИС продао Русима, истакао да он те 2008. године није био ни посланик.

"Он је тада био увелико на власти. Ви се шалите да је то рекао", казао је председник. 

Коментаришући изјаву бившег министра за КиМ Горана Богдановића, који је рекао да су Срби на АП Косову и Метохији схватили да их је он преварио, Вучић је одговорио да се у немогућим условима борио и успео да 28 земаља света повуче признање тзв. Косова.

Позвао је Горана Богдановића и остале представнике бивше власти да стану на једну листу, а како каже, он ће на другу, па да се види ко ће имати више гласова Срба из јужне српске покрајине. 

Вучић: Мило Ђукановић и ја имамо исту опсесију - Србију

Председник је рекао да он и бивши председник Црне Горе и лидер Демократске партије социјалиста Мило Ђукановић имају исту опсесију - Србију, с тим што је он воли, а Ђукановић мрзи.

Он је то рекао коментаришући прославу Ђукановића у Подгорици након објављивања прелиминарних резултата локалних избора, на којима се певала песма "Јачи смо од Србије".

Према његовим речима, колико год певао такве песме, Србија ће ићи напред. "Реч нећу речи против Црне Горе, хвала што су показали колико су опседнути Србијом, настојаћу још више да радим. Ово што вечерас радим, прича више од било које песме", закључио је Вучић.

уторак, 01. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи