Читај ми!

Нова рунда дијалога у Бриселу, завршен састанак Петковића са Лајчаком

У Бриселу се одржава нова рунда дијалога Београда и Приштине на нивоу главних преговарача Петра Петковића и Бесника Бисљимија.

На састанку у Бриселу разговараће се о напретку у примени Охридског споразума и другим питањима која утичу на нормализацију односа између Београда и Приштине, каже портпарол Европске уније Петер Стано.

Иако је Београд понудио и изразио спремност да се одржи трилатерални састанак са приштинском страном, Бисљими је то одбио, сазнаје Танјуг из дипломатских извора.

Према информацијама из дипломатских извора, међу темама које је Београд предложио да се нађу на дневном реду је и питање моста на Ибру, као и формирање Заједнице српских општина.

Полиција привремених приштинских институција је 30. августа упала у институције Владе Србије на северу Косова и Метохије и онемогућила неколико стотина запослених у тим институцијама да одлазе на посао.

Председник Србије Александар Вучић је 13. септембра најавио потезе Србије у пет области у вези са Косовом и Метохијом.

Стано је подсетио да је Европска унија доследно позивала Београд да охрабри, а Приштину да омогући реинтеграцију косовских Срба.

"Поздрављамо спремност коју је изразио председник Вучић да настави да учествује у дијалогу који води ЕУ. Позитивно видимо позив на учешће косовских Срба на изборима на Косову и реинтеграцију Срба у све косовске институције које су напустили 2022", истакао је Стано.

уторак, 17. септембар 2024.
20° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи