Читај ми!

Вучић са председницом ЕБРД-a о приоритетним пројектима и улагањима у оквиру Експа

Председник Александар Вучић разговарао је са председницом Европске банке за обнову и развој Одил Рено Басо о приоритетним пројектима у области енергетике и инфраструктуре, реформској агенди и Плану раста за Западни Балкан, као и о потенцијалу Србије за нова улагања у оквиру "Експа 2027", која би додатно продубила сарадњу ЕБРД-а и наше земље.

"Одличан састанак са председницом ЕБРД Одил Франсоа Рено Басо. Изразио сам велико задовољство због тога што ЕБРД, као водећи институционални инвеститор у Србији, јача и шири своје активности у региону, чиме ће се у великој мери повећати конкурентност и раст наше привреде", објавио је Вучић на Инстаграму после састанка.

Навео је да су разговарали о приоритетним пројектима у области енергетике и инфраструктуре, а посебно о процесу трансформације енергетског сектора и већег учешћа обновљивих извора енергије, убрзању транзиције у области зелене енергије, повећању конкурентности приватног сектора, финансирању одрживе инфраструктуре и јачању регионалне повезаности, што су уједно и циљеви Србије у оквиру дугорочног плана убрзаног развоја.

Каже да је важна тема разговора била и реформска агенда ради унапређења инвестиционих прилика, као и неопходни услови за добијање средстава у оквиру Плана раста за Западни Балкан.

"Такође, разговарали смо и о огромном потенцијалу Србије за нова улагања у оквиру 'Експа 2027', која би додатно продубила сарадњу између ЕБРД-а и наше земље, која се до сада показала као један од најпоузданијих партнера ове угледне финансијске институције. Указао сам на то да је Србија и иновационо чвориште региона, те да је подршка ЕБРД-а у том смислу од огромног значаја, пре свега за младе људе који су носиоци будућег развоја наше земље", навео је Вучић.

Председник Србије је додао да је још једном захвалио уваженој саговорници на великим инвестицијама у различите секторе, што је умногоме променило лице наше Србије.

Вучевић: Важна даља подршка ЕБРД-а

Премијер Милош Вучевић састао се са председницом Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) Одил Рено-Басо са којом је разговарао о приоритетним пројектима у сарадњи.

Вучевић је захвалио председници ЕБРД на досадашњој подршци и сарадњи и истакао да је Влада Србије спремна да настави рад на започетим, али и новим пројектима у областима енергетике, обновљивих извора енергије, животне средине, инфраструктуре, као и у сектору информационих технологија.

Премијер је нагласио да регионално повезивање кроз припремљене планове има за циљ побољшање повезаности, инфраструктуре, људских ресурса, конкурентности, као и рад на зеленој агенди и дигиталној транзицији.

Вучевић подвукао је важност даље подршке Европске банке за обнову и развој улагањима у области обновљивих извора енергије у Србији за додатно јачање и још бржи раст српске економије и привлачење страних инвестиција што ће, како је оценио, значајно допринети одрживом развоју градова и бољем квалитету живота грађана.

недеља, 28. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару