Орлић: Владајућа коалиција показала добру вољу да би сви изашли на изборе

Народни посланик Српске напредне странке Владимир Орлић изјавио је да је владајућа коалиција показала добру вољу и суштинску жељу за дијалогом испунивши захтеве опозиције да би она изашла на изборе.

Орлић је рекао да се данас одржава седница Народне скупштине на којој ће бити усвојене веома једноставне измене закона које ће да омогуће да се локални избори одрже 2. јуна у складу са оним што су тражиле опозиционе странке.

"Дакле, у складу са оним захтевима које су сами формулисали, онако како су их они саопштили", рекао је Орлић на конференцији за новинаре у холу Скупштине Србије.

Kако је рекао, свима је потпуно јасно да су на тај начин показали не само добру вољу и суштинску спремност на дијалог, него да је прича о пруженој руци о којој су говорили председник Александар Вучић, председница Народне скупштине Ана Брнабић, као и цела њихова посланичка група заиста била искрена.

"Уложили смо огромну енергију да дођемо до неког решења које ће учинити да на изборима учествују сви, баш онако како су то сами и желели. И то је прва важна ствар коју смо показали предлогом које је потписала не само наша посланичка група, него и бројне друге посланичке групе у Народној скупштини, укључујући и више група које себе називају опозицијом. Чини ми се двотрећинска већина народних посланика стоји иза овог предлога", рекао је Орлић.

Додаје да је други важан закључак који може свако у Србији да изведе већ сада јесте да је читава она прича и галама о наводној изборној крађи, о наводно нерегуларним изборима, била "најобичнија фарса".

"И то сад видите на основу и њиховог понашања и њихових закључака, коначно на основу свега онога што управо данас говоре они сами. Сад видите постоје ту две групе. Једна каже 'ми хоћемо да се боримо', ова друга каже 'а, не, нећемо да излазимо на изборе зато што тиме дајемо легитимитет Александру Вучићу''', навео је Орлић и додао да је "извесно да ће на изборима да победи Вучићева политика и да је то њима потпуно јасно".

Kако је рекао, чињеница да су сада сви овде, да су сви узели мандате, припадајући новци, нове канцеларије јасно говори да су сви признали све.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара